Πάτρα: Νέα δίωξη στην Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Νέα δίωξη στην Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση Πισπιρίγκου, καθώς  ο εισαγγελέας της άσκησε και νέα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της Τζωρτζίνας.

Στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου προχώρησε ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, στον οποίο είχε σταλεί η δικογραφία από την ανακρίτρια προκειμένου να υποβάλλει την πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε από το περιεχόμενο των καταθέσεων και των στοιχείων που μελέτησε, ότι πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη σε βάρος της 33χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Πρόκειται για το επεισόδιο που οδήγησε το κοριτσάκι σε τετραπληγία, όταν βρισκόταν εντός του Καραμανδάνειου νοσοκομείου. Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα περάσει αύριο το πρωί το κατώφλι της 18ης τακτικής ανακρίτρια Χριστίνας Σαλάππα, για την συμπληρωματική απολογία της. Η 33χρονη, η οποία θα μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, έχει δικαίωμα μπορεί να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί η ίδια και ο δικηγόρος της για τη νέα εξέλιξη της υπόθεσης και να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, η 33χρονη γυναίκα λίγους μήνες πριν – όπως κατηγορείται – χορηγήσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί της αφαιρώντας του τη ζωή, είχε προσπαθήσει και πάλι να το δολοφονήσει και μάλιστα μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Από την αξιολόγηση του υλικού της δικογραφίας φαίνεται πως ο εισαγγελικός λειτουργός αποδίδει την καρδιακή ανακοπή, που υπέστη η μικρή Τζωρτζίνα μέσα στο νοσοκομείο, σε εξωτερική επέμβαση και μάλιστα από τη μητέρα της, αλλά το αποτέλεσμα ανατράπηκε χάρη στην παρέμβαση των γιατρών, που κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή.

Υπενθυμίζεται, ότι η περιπέτεια της υγείας της 9χρονης Τζωρτζίνας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, όταν μεταφέρθηκε από τη μητέρα της στο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας. Η Ρούλα

Πισπιρίγκου υποστήριξε στους γιατρούς ότι το παιδάκι πάθαινε σπασμούς. Αν και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, οι γιατροί δεν εντόπισαν το πρόβλημα και ενημέρωσαν τη μητέρα της Τζωρτζίνας ότι θα έπαιρνε εξιτήριο. Εκείνη φέρεται να αντέδρασε έντονα ζητώντας να παραταθεί η νοσηλεία της. Τελικά, εξαιτίας κάποιων ενοχλήσεων στην κοιλιά παρέμεινε στο Καραμανδάνειο, ενώ τοποθετήθηκε monitor για την καλύτερη παρακολούθηση της λειτουργίας της καρδιάς της.

Κάποιο πρωινό, η Ρούλα Πισπιρίγκου ενημέρωσε τους γιατρούς πως «κάτι συμβαίνει με την Τζωρτζίνα». Όταν έφτασαν στο θάλαμο νοσηλείας, βρήκαν την 9χρονη ουσιαστικά νεκρό, ενώ κατάφεραν να την επαναφέρουν ύστερα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, με τον εγκέφαλό της να έχει υποστεί σοβαρές βλάβες, καθιστώντας την τετραπληγική. Για αυτό το περιστατικό έκρινε ο εισαγγελέας ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη σε βάρος της 33χρονης, κρίνοντας πως ήταν μια προσπάθεια να σκοτώσει το παιδί, χωρίς να τα καταφέρνει χάρη στις προσπάθειες των γιατρών.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr