Συναγερμός: Κινεζικός πύραυλος ίσως πέσει στην Ελλάδα - Οι περιοχές

Συναγερμός: Κινεζικός πύραυλος ίσως πέσει στην Ελλάδα - Οι περιοχές

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας μπορεί να πέσουν τα συντρίμμια του πυραύλου αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στη χώρα μας, καθώς και σε όλη την Ευρώπη, καθώς ένας κινεζικός πύραυλος κατευθύνεται ανεξέλεγκτος προς την ατμόσφαιρα της Γης.

Οι περιοχές της χώρας μας στις οποίες υπάρχει πιθανότητα να πέσουν τα συντρίμμια του πυραύλου είναι η βόρεια Ελλάδα και η Κρήτη, ενώ η άφιξή τους στη Γη αναμένεται να λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κίνδυνος να συντριβούν τα τμήματα του πυραύλου, που είχε απογειωθεί στις 24 Ιουλίου, σε κατοικημένη περιοχή είναι μικρός όχι όμως ανύπαρκτος.

Δείτε την εικόνα με τις πιθανές περιοχές πτώσης:

Ο κινεζικός πύραυλος «CZ-5B» ζυγίζει 32 τόνους και όπως αναφέρει ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (European Union Aviation Safety Agency – EASA «βρίσκεται σε διαδικασία συντριβής στον πλανήτη».

«Λόγω της κλίσης του το αντικείμενο μπορεί να εισέλθει ξανά στη ζώνη γεωγραφικού πλάτους ±41,47 μοίρες. αυτές οι προβλέψεις συνοδεύονται από αβεβαιότητες, καθώς το αντικείμενο είναι ανεξέλεγκτο καλύτερη εκτίμηση θα είναι δυνατή μόνο λίγες ώρες πριν από την πραγματική επανείσοδο», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της ομάδας «Προμηθέας» στο Twitter.

Όπως φαίνεται στην τελευταία απεικόνιση των δεδομένων πτήσης CZ5B, ο πύραυλος φαίνεται να ανεβοκατεβαίνει σε ύψη από 170 έως 231 km πάνω από την επιφάνεια της Γης.