Θλίψη στο Θέρμο: Πέθανε η Ρωξάνη Τσώνη

Θλίψη στο Θέρμο: Πέθανε η Ρωξάνη Τσώνη

Ανεκτίμητη η προσφορά της στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο... Η Ρωξάνη Τσώνη έφυγε απ' τη ζωή σκορπίζοντας τη θλίψη σε συγγενείς και φίλους.

Τη Ρωξάνη Τσώνη «αποχαιρέτησε» μ' ένα συγκινητικό λόγο ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας:

«Με υπόκλιση αποχαιρετούμε την Ρωξάνη Τσώνη το γένος Δάτσικα που έφυγε από την ζωή , αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνική , θρησκευτική και πολιτιστική πορεία της πόλης μας .

Η Ρωξάνη αγαπούσε το ωραίο , φρόντιζε την εμφάνιση της , είχε σπάνια ευγένεια , διακριτικότητα και μεγαλείο ψυχής , ενώ ήταν αρωγός αδυνάτων με μεγάλη προσφορά στην Εκκλησία , στην Μονή του Αγίου Κοσμά , στην Χορωδία Γυναικών της Ενορίας , στις κοινωνικές εκδηλώσεις , στον δήμο Θέρμου στον οποίο θα περιέλθουν σημαντικά περιουσιακά της στοιχεία από κοινή δωρεά με τον αείμνηστο σύζυγο της Γεώργιο Τσώνη .

Ήταν πάντα η νέα και δυναμική , αφού ποτέ δεν την πτόησε το πέρασμα του χρόνου .
Η παρουσία της στην εκκλησία κάθε μέρα , στις εκδηλώσεις της πόλης μας , στις παρέες της, στην πλατεία έδιναν την αίσθηση της αίγλης , της περιποίησης και της ομορφιάς .

Αναζητούσε την τελειότητα σε όλα που καταπιάνονταν , μέχρι του σημείου να περιγράψει τον τρόπο της τελετής της επίγειας αναχώρησης της,οπως την ήθελε, με κομβικό σημείο την περιποίηση της και την φιλοξενία των ανθρώπων που θα την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά .

Η Ρωξάνη ήταν και για μένα ένας σημαντικός άνθρωπος , με ενδιαφέρον , με ευχές , με συμβουλές . Ίσως το μη εφικτό της παρουσίας μου σήμερα στο τελευταίο αντίο να το θέλαμε και οι δυο . Η Ρωξάνη για να μην διαπιστώσω την οριστική αναχώρηση της και Εγώ για να την θυμάμαι όρθια , ευθυτενή και αιώνια έφηβη . Γι αυτό δεν γράψαμε την ηλικία που έφυγε!

Ήταν πάντα νέα!

Σε ευχαριστούμε Ρωξάνη για όλα!

Συλλυπητήρια στους οικείους σου και ειδικά στον αγαπημένο σου ανηψιό Λευτέρη Δάτσικα που στάθηκε δίπλα σου μέχρι το τέλος.

Καλό Παράδεισο να έχεις !

Η κηδεία της Ρωξάνης Τσώνη έγινε σήμερα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Θέρμο.

Πηγή: Agriniosite.gr