Εχασε τη μάχη με τον καρκίνο και η Ελευθερία! Μετά τον παππού, τον πατέρα και την αδερφή της...

Εχασε τη μάχη με τον καρκίνο και η Ελευθερία! Μετά τον παππού, τον πατέρα και την αδερφή της...

Απίστευτο το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στην οικογένεια της νεαρής φοιτήτριας από την Κύπρο, η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, αφού πρώτα είχε βιώσει την απώλεια του παππού, της αδερφής και του πατέρα της από την επάρατο νόσο.

Συγκλονίζει ο αποχαιρετισμός του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στην αδικοχαμένη Ελευθερία:

Η κοινότητα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου εκφράζει τον συγκλονισμό και τη βαθύτατη θλίψη της για τον αδόκητο θάνατο της φοιτήτριας τού Πανεπιστημίου, Ελευθερίας Τσούκκα, η οποία «έφυγε» τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Η άτυχη Ελευθερία, 25 ετών με καταγωγή από το χωριό Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου, ήταν τεταρτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής τού Πανεπιστημίου μας.

«Eίμαι συγκλονισμένος γιατί μόλις ενημερώθηκα για τον θάνατο τής φοιτήτριάς μας Ελευθερίας Τσούκκα.

Η Ελευθερία είχε ολοκληρώσει το τρίτο έτος σπουδών της στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου μας. Παρά τις αντιξοότητες που βίωσε στη ζωή της, ήταν μια μαχήτρια που πάλεψε για την οικογένεια και τη ζωή της και ήθελε πάντα να προσφέρει στους συνανθρώπους της. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια, στους οικείους και φίλους της εκλιπούσας», αναφέρει ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, σε μήνυμά του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Τη βαθύτατη τους θλίψη για τον πρόωρο θάνατο της Ελευθερίας και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους, στους φίλους και συμφοιτητές της, εκφράζουν και τα μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Τμήματος Νοσηλευτικής, όπου φοιτούσε η άτυχη Ελευθερία.

«Η Ελευθερία, με καταγωγή από την κοινότητα Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου, ήταν φοιτήτρια του τετάρτου έτους του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Όσοι την γνώριζαν, υπογραμμίζουν το ήθος, την ευγένεια και την ευσυνειδησία της, πρόθυμη πάντα να βοηθήσει οποιονδήποτε το χρειαζόταν», αναφέρεται σε ανακοίνωση τού Τμήματος.

«Η Ελευθερία ήταν αφοσιωμένη φοιτήτρια και εξερευνούσε ενεργητικά τις μελλοντικές επαγγελματικές της επιλογές. Αναζητούσε την επικοινωνία με τους ακαδημαϊκούς του Τμήματος για να συζητήσουν επιστημονικά και κοινωνικά θέματα, και πάντα αλληλεπιδρούσε τόσο μαζί τους, όσο και με τους συμφοιτητές και τους συνεργάτες στον κλινικό χώρο, με ευγένεια και χαρά παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

Ακόμη και την περίοδο δύσκολων θεραπειών προσπαθούσε να βρει τρόπους να αναπληρώσει τα μαθήματα, ώστε να καταφέρει να ολοκληρώσει τις σπουδές της», προστίθεται.«Θα θυμόμαστε πάντα από εκείνη την ελπίδα και την αγωνιστικότητα όσων πιστεύουν στους στόχους τους. Την αποχαιρετούμε με αγάπη και εκτίμηση», καταλήγει η ανακοίνωση τού Τμήματος.

Οι Πρυτανικές Αρχές, το Συμβούλιο και ολόκληρη η Κοινότητα του Πανεπιστημίου εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους και φίλους της εκλιπούσας φοιτήτριας. Οι σημαίες του Πανεπιστημίου θα κυματίζουν σήμερα μεσίστιες εις ένδειξη πένθους. Η κηδεία της Ελευθερίας Τσούκκα θα τελεστεί σήμερα, Παρασκευή από τον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου η ώρα 4.30, στο Αυγόρου, στην οποία θα κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ.

Η οικογένειά της δεν θα δεχτεί συλλυπητήρια. Αντί στεφάνων θα γίνονται εισφορές για την οικογένεια.Αιωνία της η μνήμη.

Το 2021 σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η Ελευθερία είχε τονίσει πως τα παιδικά της χρόνια είχαν συνέχεια τη μυρωδιά του θανάτου. «Όταν ήμουν 7 ετών, έχασα την αδερφή μου από καρκίνο. Ήταν ένα πανέμορφο κοριτσάκι μόλις 12 μηνών (είχε όγκο στον εγκέφαλο). Μερικά χρόνια αργότερα, έχασα από καρκίνο και το αγαπημένο μου ξαδελφάκι. Ήταν ένα υπέροχο αγοράκι μόλις 3 ετών.

Μετά έχασα τον παππού μου (τον πατέρα του πατέρα μου) από την ίδια ασθένεια. Όταν έγινα 17 ετών, έχασα και τον πατέρα μου, από καρκίνο και αυτός. Κληρονομικός ο καρκίνος, τι άλλο να πω…», ανέφερε επίσης.

«Την ημέρα των γενεθλίων μου έκανα χειρουργείο. Ένιωθα σαν η μοίρα να γελούσε μαζί μου, να έπαιζε μαζί μου… Αυτό το τόσο περίεργο παιχνίδι… Έχασα όσους αγαπούσα πολύ με καρκίνο και αυτή τη στιγμή… δίνω τη δική μου μάχη», είπε ακόμα στη συνέντευξή της, σύμφωμα με το reporter.com.cy.

Και είχε προσθέσει ακόμα: «Συνεχίζω να ζω αλλά και να ονειρεύομαι! Συνέχεια λέω στους δικούς μου ότι θα ήθελα κάποια στιγμή να τελειώσω γιατρός και ότι θέλω να ταξιδέψω με ένα σακίδιο σε όλο τον κόσμο». Η Ελευθερία μπάρκαρε τελικά για το αιώνιο ταξίδι, πριν προλάβει να κάνει όλα όσα ονειρεύτηκε...

Πηγή: eirinika.gr