Υπόθεση παρακολουθήσεων: Παίρνει θέση ο Μητσοτάκης τη Δευτέρα με επίσημη δήλωσή του

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Παίρνει θέση ο Μητσοτάκης τη Δευτέρα με επίσημη δήλωσή του

Ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί με δημόσια παρέμβασή του τη Δευτέρα για το θέμα των παρακολουθήσεων...

Δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται τη Δευτέρα όπως έκαναν γνωστό κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του να αναφερθεί στο θέμα της υπόθεσης των παρακολουθήσεων και ειδικά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως εξηγούν, «ο πρωθυπουργός προφανώς και δεν θα περιμένει να ανοίξει η Βουλή. Θα κάνει δήλωση-τοποθέτηση τη Δευτέρα για το ζήτημα».

Θυμίζεται πως χθες, Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτηση τόσο του στενού του συνεργάτη Γρηγόρη Δημητριάδη από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού όσο και του Διοικητή του ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων.

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευση ενώ ο «πρωταγωνιστής» Νίκος Ανδρουλάκης με δήλωσή του ζήτησε εξεταστική επιτροπή.

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν δίστασε μάλιστα να σχολιάσει διαρροές του ΠΑΣΟΚ μέσω των οποίων η Χαριλάου Τρικούπη ζητά την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. «Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία» είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σε ότι αφορά το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε θετικά «με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας».

Πηγή: Newsbomb.gr