Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει σήμερα Τρίτη 16 Αυγούστου

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει σήμερα Τρίτη 16 Αυγούστου

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 16 Αυγούστου σύμφωνα με το εορτολόγιο.

Σήμερα Τρίτη 16 Αυγούστου τιμάται η μνήμη του Αγίου Αλκιβιάδου μάρτυρος, του Οσίου Γερασίμου Νέου ασκητού, του Αγίου Διομήδου μάρτυρος, είναι η Εύρεση Τιμίων Λειψάνων Αγίων Σεραφείμ και Σαράντη, του Άγιου Απόστολος ο Νέος (Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου), του Αγίου Σταματίου από Βόλο. Έτσι γιορτάζουν οι: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω.

Άγιος Διομήδης

Μάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας. Η μνήμη του εορτάζεται στις 16 Αυγούστου. Την ημέρα αυτή γιορτάζει ο Διομήδης. Ο Διομήδης ήταν γιατρός από την Ταρσό της Κιλικίας και κατατάσσεται στη χορεία των Αναργύρων. Άσκησε το επάγγελμά του στη Νίκαια της Βιθυνίας.

Κατά τους χριστιανικούς διωγμούς του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284-305), καταγγέλθηκε ως χριστιανός και οι στρατιώτες που ήλθαν να τον συλλάβουν, τον βρήκαν νεκρό. Αφού του έκοψαν το κεφάλι, το προσέφεραν στον άρχοντα της περιοχής.

Με πληροφορίες από: SanSimera.gr