Γιατί η Πισπιρίγκου επικοινώνησε με το FBI;

Γιατί η Πισπιρίγκου επικοινώνησε με το FBI;

Έρχονται νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου;

Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει πως είναι αθώα και υποστηρίζει ότι στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει. Θα αποδειχθεί πως δεν έβλαψε κανένα από τα παιδιά της και ότι προφυλακίστηκε άδικα, ισχυρίζεται. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αντικρούσει τα επιστημονικά πορίσματα που την έχουν βάλει με την πλάτη στον τοίχο.

Σύμφωνα με το pelop, σε αυτό το πλαίσιο, η 33χρονη από την Πάτρα, «κοιτάει» εκτός συνόρων, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει νέα στοιχεία που θα αμφισβητούν το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Έντονες παρασκηνιακές κινήσεις καταγράφονται στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, σε μια περίοδο «νεκρή», καθότι η νομική συνέχεια αναμένεται εντός Σεπτεμβρίου, οπότε η Δικαιοσύνη επανέρχεται μετά την υπηρεσιακή «ανάπαυλα» του Αυγούστου.

Ωστόσο, φαίνεται πως γίνονται υπόγειες κινήσεις προετοιμασίας και από τις δύο πλευρές, ενόψει απολογίας της κατηγορουμένης για τον θάνατο των δύο πρώτων παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας, βάσει του τελευταίου πορίσματος των κρατικών πραγματογνωμόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το δίδυμο Καρακούκη – Καλόγρηα, προκειμένου να μην δοθεί νομικό πάτημα στην πλευρά Πισπιρίγκου, φαίνεται να πιέζει τις δύο ιατροδικαστές, Ιωάννα Τσάκωνα (Μαλένας) και Αγγελική Τσιόλα (Ιριδας), αν όχι να προσχωρήσουν, τουλάχιστον να προσαρμοστούν στο περιεχόμενο της τελικής τους έκθεσης που οδηγεί σε εγκληματικές πράξεις της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η ίδια πίεση, για πιο ξεκάθαρες αναφορές, φαίνεται να ασκείται και σε μερίδα μαρτύρων του ιατρονοσηλευτικού χώρου, ώστε να μην υπάρχει κανένα «σύννεφο» στα όσα ήδη έχουν καταθέσει και αποτελούν «κόλαφο» για την κατηγορουμένη.

Πάτρα: Ποιες οι κινήσεις της Ρούλας

Οι ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν όμως, σημαντικές κινήσεις και από την πλευρά της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Βάσει αυτών:

  1. Το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα έχει μεταφραστεί και ήδη έχει αποσταλεί σε Τοξικολογικό Εργαστήριο της Γερμανίας.
  2. Αναζητούνται, παράλληλα, κι άλλα παρόμοια Κέντρα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ευρώπη.
  3. Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι, ήδη υπάρχει επικοινωνία με το Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του FBI στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, προς αναζήτηση απαντήσεων στα ερωτήματα που έχουν προκύψει για την υπόθεση και των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Μάλιστα, εκεί θα μεταβεί ο ίδιος ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθων Παπαδόπουλος.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα υπό έλεγχο στοιχεία αφορούν, στις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις Τσάκωνα – Τσιόλα, τους ιατρικούς φακέλους των παιδιών και τις καταθέσεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, σε Αθήνα και Πάτρα.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση με τα νεκρά κοριτσάκια στην Πάτρα έχει όλα τα στοιχεία του θρίλερ.