Λίμνη Πλαστήρα: Ψάρεψαν γουλιανό - τέρας

Λίμνη Πλαστήρα: Ψάρεψαν γουλιανό - τέρας

Μάχη 2 ωρών για να βγάλουν τον γουλιανό από τη λίμνη Πλαστήρα.

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν δύο ψαράδες την περασμένη Παρασκευή (26/8) όταν είδαν μπροστά τους τον μεγαλύτερο γουλιανό (μεγάλο είδος γατόψαρου) που έχει αλιευθεί στη λίμνη Πλαστήρα με καλάμι και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net ένας εκ των ψαράδων, το γατόψαρο τσίμπησε στις 11 το βράδυ και χρειάστηκε μάχη 2 ωρών για να μπορέσουν να το βγάλουν από το νερό.

Το μήκος του ήταν 2,40 μέτρα αλλά δεν κατέστη δυνατόν να ζυγιστεί γιατί δεν υπήρχαν τα μέσα και επιπλέον η παραμονή του αρκετό χρόνο έξω από το νερό θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του. Έτσι οι δύο ψαράδες επέλεξαν να μην το διακινδυνεύσουν και ο γουλιανός απελευθερώθηκε στα φιλόξενα νερά της λίμνης αμέσως μετά τη φωτογράφιση. Θεωρείται πάντως βέβαιο πως το βάρος του ξεπερνούσε αρκετά τα 80, ίσως και τα 90 κιλά.

Οι δύο άνδρες, πέραν της επαγγελματικής ενασχόλησης τους με είδη αλιείας, είναι μέλη αλιευτικού συλλόγου που ασχολείται με το αθλητικό κομμάτι του ψαρέματος και ό,τι βγαίνει από τη λίμνη επιστρέφει σε αυτήν.