Κοντά στην ταυτοποίηση 4 ανδρών η ΕΛ.ΑΣ. για βιασμό της 12χρονης

Κοντά στην ταυτοποίηση 4 ανδρών η ΕΛ.ΑΣ. για βιασμό της 12χρονης

Τουλάχιστον 4 περιπτώσεις ανδρών που φέρονται να έχουν βιάσει την 12χρονη έχουν μπει στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας, μετά τη σύλληψη του 53χρονου που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το άτυχο κορίτσι στα Σεπόλια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν στοχευμένες κλήσεις σε πρόσωπα για να δώσουν καταθέσεις, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί η 12χρονη να αναγνωρίσει πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας για την ταυτοποίηση των «πελατών»-βιαστών.

Πολύ σημαντική ήταν η εξέλιξη που αφορά στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο από την Εισαγγελία. Οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές εντείνουν την έρευνά τους για να αποκαλυφθούν όλοι εκείνοι που βίασαν το κορίτσι σε αυτοκίνητα και δωμάτια αλλά και αυτοί που επιχείρησαν να κλείσουν ραντεβού μαζί του.

Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων έχει συλλέξει υλικό που ξεδιπλώνει τη δράση του 53χρονου, ενώ έχει βάλει στο μικροσκόπιο μία σειρά από διαδικτυακά προφίλ που ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο καταστηματάρχη για να κλείσουν ραντεβού με την 12χρονη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ονόματα στα προφίλ συνήθως δεν αντιστοιχούσαν στα πραγματικά στοιχεία του χρήστη, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και «πακιστανικά» τηλέφωνα (που αντιστοιχούν σε «αχυρανθρώπους»). Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει ότι οι Αρχές δε μπορούν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.

Ο 53χρονος είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ σε εφαρμογή που χρησιμοποιείται -μεταξύ άλλων- από παιδόφιλους και παρέχει ανώνυμο τσατ (ανταλλαγή μηνυμάτων). Ωστόσο, κανείς δεν αποκλείει και το σενάριο να εξέδιδε την 12χρονη και μέσω ατόμων του κύκλου του, χωρίς δηλαδή να προηγηθεί συνεννόηση μέσω της εφαρμογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει ζητήσει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών του κατηγορουμένου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα θύματά του ή όχι. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές εμφανίζονται από άτομα που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν ευάλωτα παιδιά. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποια είναι η ταυτότητα των «πελατών» του, που βίασαν το παιδί και εάν ο 53χρονος είχε συνεργούς στο εγκληματικό του σχέδιο.

Πηγή: Newsbomb.gr