Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην συνεργάτης «καίει» τον πατήρ Αντώνιο...

Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην συνεργάτης «καίει» τον πατήρ Αντώνιο...

Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην συνεργάτης του πατήρ Αντώνιου φέρεται να επιβεβαιώνει όλα όσα καταγγέλονται εις βάρος του, την ώρα που νέες μαρτυρίες προστίθενται συνεχώς στην αλυσίδα της φρίκης.

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» για ξυλοδαρμούς παιδιών, τιμωρίες ακόμη και σεξουαλικές κακοποιήσεις και πλέον στο κάδρο της η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά υψηλόβαθμο στέλεχος της δομής και τρία ακόμη άτομα.

Την ίδια στιγμή, στον Βόλο, εκεί δηλαδή από όπου ξεκίνησαν όλα, η κοινωνία είναι μουδιασμένη και παρακολουθεί το κουβάρι να ξετυλίγεται. Η συγκεκριμένη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» μπήκε στο κάδρο, αφού πρώτος πρώην αθλητής που εργαζόταν ως παιδαγωγός εκεί είχε καταθέσει και στην Αστυνομία ότι κάποια από τα παιδιά τον είχαν προσεγγίσει και του είχαν εκμυστηρευτεί ότι τα είχαν τιμωρήσει, τα έχουν βάλει στο υπόγειο του κτηρίου και τα έδειραν.

Οι τότε καταγγελίες του πρώην αθλητή εξετάζονται τώρα από τους αστυνομικούς, προκειμένου να «δέσουν» την υπόθεση, την οποία χαρακτηρίζουν ως πολύ σοβαρή. Μάλιστα, στην ανάρτηση του πρώην υπαλλήλου της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Facebook υπάρχουν πολλά σχόλια ακόμη και παιδιών που, όπως υποστηρίζουν, φιλοξενούνταν ως τρόφιμοι στην «Κιβωτό» και καταγγέλλουν τα πάντα. Ο πρώην αθλητής, πάντως, σήμερα επιβεβαιώνει τα πάντα αλλά δεν θέλει να μιλήσει στα Μέσα για την υπόθεση.Σύμφωνα πάντως με το περιβάλλον του αθλητή, ο ίδιος γνώριζε ότι από τη στιγμή που έκανε την καταγγελία δημοσίως ήξερε ότι θα απομακρυνόταν από την «Κιβωτό του Κόσμου» και πλέον είναι πρόθυμος να καταθέσει ξανά στις Αρχές για να διαλευκανθεί η υπόθεση και να βοηθήσει τα παιδιά.

Τι απαντά η διευθύντρια της δομής στο Βόλο για τις καταγγελίες

Η Ευανθία Καραβοσιάνη μίλησε το πρωί του Σαββάτου σε εκπομπή του Mega σχετικά με τις καταγγελίες αυτές αναφέροντας:

«Δεν μπορώ να κάνω κάποια τοποθέτηση, γιατί κι εγώ η ίδια δεν έχω κάποια ενημέρωση. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ούτε από την Εισαγγελία ούτε από την Αστυνομία.

Ό,τι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε από εσάς. Εμείς εδώ συνεχίζουμε και κάνουμε τη δουλειά μας κανονικά, όπως την κάναμε».

Σχετικά με την περίπτωση του κ. Χλίτσιου και τις αναφορές που είχε κάνει για κακοποίηση ανέφερε η διευθύντρια της δομής:

«Βεβαίως (την γνωρίζω) απλά τώρα δεν μιλάμε για τον κ. Χλίτσιο. Μου αναφέρετε σε κάποια άλλη περίπτωση. Δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση την δεδομένη χρονική στιγμή. Πρώτα μας ενδιαφέρουν άλλα πράγματα πιο σοβαρά και μετέπειτα θα γίνουν κάποιες άλλες δηλώσεις».

Σε ερώτηση στην κα Καραβοσιάνη αν γνωρίζει σε ποιον άνθρωπο μπορεί να αναφέρονται τα παιδιά απάντησε:

«Μα καλά-καλά δεν ξέρω ποιο είναι το παιδί. Σας λέω ότι δεν έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση. Μιλάμε για 300 παιδιά με τις δομές και για 100 – 200 υπαλλήλους. Είναι κάτι, το οποίο θέλει διερεύνηση.

Θέλω απλά να ξεκαθαρίσω με τον κ. Χλίτσιο ότι ήταν άλλο γεγονός, ούτε θέλω να μπλέξω το όνομα του κ. Χλίτσιου. Έφυγε, τελείωσε η συνεργασία μας. Στην περίπτωση του κ. Χλίτσιου ως δομή πράξαμε τα απαραίτητα. Από την αρχή μέχρι το τέλος».

Συνεχίζοντας η διευθύντρια σε άλλο σημείο σημείωσε:

«Καταλάβετε κι εμάς, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Να έχουμε να διαχειριστούμε τα παιδιά, τα οποία μας ρωτάνε ”Τι γίνεται;”. Είμαστε εδώ πέρα πόσα χρόνια και μεγαλώνουμε αυτά τα παιδιά.

Δεν μπορείτε να ξέρετε τι βιώνουμε εμείς καθημερινά».

Καταλήγοντας η διευθύντρια της δομής «Κιβωτός του Κόσμου» στον Βόλο ξεκαθάρισε:

«Είναι όλα δημοσιεύματα. Δεν έχει καλέσει κάποιος από την Αστυνομία, από την Εισαγγελία, κάποιος. Δεν έχει συμβεί αυτό το πράγμα».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr