Κιβωτός του Κόσμου: Γονείς από τη Συρία στη δομή του Κολωνού, ζητούν τα παιδιά τους πίσω

Κιβωτός του Κόσμου: Γονείς από τη Συρία στη δομή του Κολωνού, ζητούν τα παιδιά τους πίσω

Γονείς από τη Συρία ζητούν τα παιδιά τους πίσω και εισέβαλλαν στην Κιβωτό του Κόσμου, στον Κολωνό.

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 09:00 στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, όταν κάποιοι γονείς, από τη Συρία όπως είπαν, εισέβαλλαν στον χώρο «ζητώντας τα παιδιά τους πίσω».

Όπως μετέδωσε το OPEN, οι γονείς εισέβαλαν στη δομή φωνάζοντας και προκαλώντας μάλιστα μικρές φθορές. Το ζευγάρι από τη Συρία ήταν μαζί με τον πρόεδρο της ένωσης Σύρων στη χώρα μας, ενώ έπειτα από λίγο, εξήλθαν από τη δομή.

Ένας άνδρας μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «τους έχουν πάρει τα παιδιά» για να τα «πουλήσουν» κι ότι «πρέπει να γίνουν υιοθεσίες»...

Τα μεγαλύτερα παιδιά ξυλοκοπούσαν τα μικρότερα

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως για τα όσα φρικιαστικά γεγονότα φαίνεται να συνέβαιναν μέσα στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Μία νέα καταγγελία ήρθε από εθελόντρια η οποία προσέφερε στη δομή του Κολωνού πριν 11 χρόνια και έφυγε φοβούμενη τα όσα είχε δει να συμβαίνουν εκεί μέσα.

Η κα. Γιώτα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησα την πρώτη μου μέρα – και μοναδική – βοηθώντας στην προετοιμασία του μεσημεριανού γεύματος. Άρχισαν κάποια στιγμή να έρχονται τα παιδάκια σε μία μεγάλη αίθουσα με πολλά τραπέζια. Ήρθαν και κάποιοι ιερωμένοι και μεγάλοι άνδρες με πολιτικά ρούχα. Έγινε η προσευχή, ξεκίνησε το φαγητό και κάποια στιγμή είδα ένα παιδί, που ίσως να μην ήταν πάνω από 15 ετών, να χαστουκίζει ένα παιδί».

Πρόσθεσε δε: «Σοκαρίστηκα. Ρώτησα τη μαγείρισσα και μου εξήγησε ότι σε κάθε τραπέζι υπάρχει ένα μεγαλύτερο παιδί που ελέγχει όλα τα υπόλοιπα, κάτι σαν ομαδάρχης. Αυτό το σκηνικό δεν θυμάμαι πόσες φορές επαναλήφθηκε το ίδιο μεσημέρι… Δύο; Τρεις; Ήταν μία κανονική κατάσταση».

«Έφυγα με πολύ βαριά καρδιά»

Η εθελόντρια αναφέρθηκε και στο περιστατικό που την έκανε να φύγει από τη δομή.

«Όταν τελείωσε το φαγητό και είχαν περισσέψει κάποιες μερίδες έρχονταν κάποια παιδάκια και ζητούσαν λίγο παραπάνω. Πηγαίνοντας να δώσω παραπάνω πιάτο η μαγείρισσα μου είπε ότι “όχι, σε αυτό το παιδί δεν θα δώσεις άλλο”. Ένιωσα πολύ άσχημα. Η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική από αυτή που προσδοκούσα και το λόγο που πήγα. Έφυγα με πολύ βαριά καρδιά γι’ αυτά και τα παιδιά και δεν ξαναπήγα», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο στις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στη δομή.

Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα 21/11 στο Μαξίμου για την Κιβωτό του Κόσμου

Οι προνοιακές δομές και συγκεκριμένα η «Κιβωτός του Κόσμου» για την οποία ήρθε στο φως σειρά καταγγελιών θα τεθούν στο επίκεντρο κλειστής σύσκεψης που θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 21/11 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου και άλλων παραγόντων.

Κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι η Δικαιοσύνη είναι πλέον αρμόδια για την διερεύνηση των βαριών καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και βάναυση συμπεριφορά εναντίον του επικεφαλής της δομής Πατέρα Αντωνίου και άλλων στελεχών της «Κιβωτού».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr