Προκαλούν... νύχτα οι Τούρκοι: Υπερπτήσεις τουρκικού UAV σε Κίναρο και Καλόγερους

Προκαλούν... νύχτα οι Τούρκοι: Υπερπτήσεις τουρκικού UAV σε Κίναρο και Καλόγερους

Πλέον οι Τούρκοι υλοποιούν κατά μία έννοια την απειλή τους, σηκώνοντας... νύχτα UAV για υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο. 

Προφανώς το τουρκικό καθεστώς ή δεν έχει αντιληφθεί ποιον έχει απέναντί του ή όντως μετρά το πόσο καλά είναι τα αντανακλαστικά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αλήθεια είναι πως τα μηνύματα που πηγαίνουν στα τουρκικά επιτελεία κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι για την αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις μαγκές που επιχειρούν στο Αρχιπέλαγος, όποια ώρα κι αν είναι... είτε μέρα είτε νύχτα. Είτε με μαχητικά είτε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η Πολεμική Αεροπορία όχι μόνο αντέδρασε, αλλά το ΓΕΕΘΑ έστειλε και ενημέρωση άμεσα στους δημοσιογράφους για την παραβίαση του FIR Αθηνών και την υπέρπτηση!

Οι Τούρκοι λοιπόν επιχείρησαν να μας πιάσουν στον ύπνο τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/11), στέλνοντας ένα UAV να πραγματοποιήσει υπέρπτηση πάνω από το νησάκι Καλόγεροι στις 00:44 στα 19.000 πόδια.

Το ίδιο μη επανδρωμένο μάλιστα, στις 01:21 παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από την Κίναρο επίσης στα 19.000 πόδια.

Η αντίδραση της ελληνικής αεράμυνας ήταν άμεση και αποφασιστική, με το τουρκικό UAV να στοχοποιείται από την πρώτη στιγμή που «έσπασε» το FIR Αθηνών. Επισημαίνουμε ξανά πως για μια σοβαρή αεράμυνα, όπως είναι αυτή που διαθέτει η χώρα μας, ένα drone της Τουρκίας είναι ο πλέον εύκολος στόχος. Ωστόσο, δεν παύουν αυτές οι παραβιάσεις και υπερπτήσεις να προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στην στρατιωτική ηγεσία, που αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση για την αντιμετώπισή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr