Αττική Οδός - Διόδια: Πότε θα μειωθεί η τιμή τους;

Αττική Οδός - Διόδια: Πότε θα μειωθεί η τιμή τους;

Αττική Οδός - Διόδια: Αυτό που περίμεναν χιλιάδες πολίτες θα γίνει πράξη. Πέφτει η τιμή των διοδίων στην Αττική Οδό.

Η μείωση από τα 2.80 ευρώ στα 2.50 ευρώ ανά διέλευση θα γίνει σύμφωνα με τη νέα σύμβαση παραχώρησης, η οποία βρίσκεται στα χέρια των υποψήφιων επενδυτών.

Το ΤΑΙΠΕΔ πρόσφατα είχε προτείνει το κόμιστρο να είναι κυμαινόμενο, αναλόγως της ώρας που χρησιμοποιεί ο οδηγός τον αυτοκινητόδρομο, όμως όπως φαίνεται τελικά προκρίνεται η γενική μείωση κατά 30 λεπτά.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, ανέφερε συγκεκριμένα: «Ο διαγωνισμός για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού μπήκε στη δεύτερη φάση του. Κατόπιν της τελικής απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν λαμβάνοντας υπόψη διόδια 2,50 ευρώ ανά διέλευση, ενώ με βάση την τρέχουσα σύμβαση, που εκπνέει τον Οκτώβριο του 2024, προβλέπονται διόδια 2,80 ευρώ.

Η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στη νέα σύμβαση, όχι μόνο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης του κόστους διαβίωσης, αλλά κλείνει κι ένα κύκλο ανεδαφικών απόψεων περί κλιμακωτών διοδίων, χωρίς να υπάρχει συγκοινωνιακή μελέτη».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, τα διόδια θα μειωθούν από τον Οκτώβριο του 2024. Από την πρώτη ημέρα της νέας σύμβασης, θα ισχύσει δηλαδή η μειωμένη τιμή.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr