Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά 19χρονο στη Ρόδο για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά 19χρονο στη Ρόδο για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης

Σοκάρει την τοπική κοινωνία της Ρόδου η εξέλιξη στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μιας 13χρονης από 19χρονο ημεδαπό, ο οποίος και αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου έχουν ξεκινήσει έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης.

Συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μετά από τρεις εισαγγελικές παραγγελίες σχημάτισε δικογραφία για τα αδικήματα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικη που συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που φέρονται ότι έλαβαν χώρα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022 σε βάρος μιας 13χρονης με φερόμενο ως δράστη έναν 19χρονο σήμερα ημεδαπό.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr η δικογραφία περιλαμβάνει και άλλον έναν 19χρονο ο οποίος καταγγέλλεται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, πράξη που φέρεται να έλαβε χώρα περί τις αρχές Μαΐου 2022 σε βάρος της 13χρονης.

Ο τελευταίος φέρεται με τη συγκατάθεση της ανήλικης να της προκάλεσε υποξία και εν συνεχεία λιποθυμικό επεισόδιο, σφίγγοντας με τα χέρια του το λαιμό της.

Η 13χρονη έχει υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, σε τοξικολογικές εξετάσεις ενώ εξετάστηκε και από παιδοψυχολόγο. Σημειώνεται, τέλος, ότι τον Ιούνιο του 2022 είχε αφαιρεθεί εξάλλου προσωρινά η επιμέλεια της 13χρονης από τους γονείς της λόγω εγκατάλειψης – αδιαφορίας, και το παιδί είχε φιλοξενηθεί στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δωδεκανήσου επιστρέφοντας μόλις πρόσφατα σε αυτούς.

Πηγή: Newsbomb.gr