Τραγωδία στα Τέμπη: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί, άγνωστος ο αριθμός αγνοουμένων

Τραγωδία στα Τέμπη: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί, άγνωστος ο αριθμός αγνοουμένων

Ανείπωτη εθνική τραγωδία με τους νεκρούς να φτάνουν πλέον τους 40, μετά τη σφοδρή σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα ακόμα πιο δύσκολα είναι μπροστά για τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής, αφού πληροφορίες κάνουν λόγο για ύπαρξη μεγάλου αριθμού αγνοουμένων.

Και δυστυχώς, σύμφωνα και με όσα μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα που βρίσκονται στον τόπο της τραγωδίας, το μακάβριο έργο των ανδρών της ΕΜΑΚ, οι οποίοι μαζεύουν ανθρώπινα μέλη από τα πρώτα βαγόνια του μοιραίου τρένου, θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Την ίδια ώρα, συνάδελφοι του 60χρονου σταθμάρχη δηλώνουν ότι λίγα λεπτά μετά την τραγωδία είχε παραδεχτεί το ανθρώπινο λάθος του, ωστόσο φέρεται στην κατάθεσή του στις αρχές, να μην το αποδέχεται και να αποδίδει το δυστύχημα στην κακιά την ώρα και σε τεχνικό πρόβλημα που εμφάνισε το σύστημα αλλαγής των σιδηροδρομικών γραμμών.

Νωρίς το μεσημέρι, ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την ανείπωτη εθνική τραγωδία στα Τέμπη και υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, ο οποίος και την έκανε αποδεκτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «ξηλώσει» τόσο την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών όσο και το σύνολο της διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, νέος υπουργός Μεταφορών έως τις εκλογές αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης.