«Μούφα» η αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, σε αναστολή οι γιατροί που την χορήγησαν

«Μούφα» η αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, σε αναστολή οι γιατροί που την χορήγησαν

Τελικά χρειάζεται άμεση παρέμβαση προς πάσα κατεύθυνση της ελληνικής Δικαιοσύνης, για να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ανομίας που «κυριαρχεί» στη χώρα...

«Λαβράκι» έβγαλε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη χορήγηση άδειας στον επιθεωρητή του σταθμάρχη Λάρισας. Μετά την εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, διενεργήθηκε η ΕΔΕ η οποία έδειξε πως ο επιθεωρητής πήρε την άδεια χωρίς καν να υποβληθεί σε εξετάσεις, δεν προσήλθε στα επείγοντα, δεν είχε ραντεβού και πηγαίνοντας στο νοσοκομείο αναζήτησε μόνο τον διευθυντή της κλινικής για να μπορέσει να του δώσει την άδεια.

Ο κ. Πλεύρης έδωσε εντολή ο φάκελος της ΕΔΕ να διαβιβαστεί αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης. Οι εμπλεκόμενοι γιατροί έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Στο πόρισμα της ΕΔΕ αναφέρεται πως ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ' εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών, επισημαίνεται.

Αποκαλύψεις για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ - Πήγε στο σημείο, είδε «εκατόμβη» και πήρε αναρρωτική

Ο επιθεωρητής υπηρετούσε τα τελευταία δύο χρόνια ως Προϊστάμενος Κυκλοφορίας και ήταν εκείνος που επέλεξε τον σταθμάρχη για τη βραδινή βάρδια. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο σταθμάρχης όσο και ο επιθεωρητής έχουν τεθεί σε αργία με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ ουδέποτε μετέβη στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Βόλου για εξέταση. Σε κανένα από τα βιβλία εισαγωγών - εξαγωγών που τηρούνται δεν καταγράφεται το όνομά του.

Από την πλευρά του ο γιατρός που υπέγραψε την άδεια φέρεται να έχει επισημάνει στους συναδέλφους του ότι δέχτηκε να υπογράψει την άδεια «καλή τη πίστει», επειδή του ζητήθηκε από τον ανώτερό του στην κλινική.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr