Επιχείρηση... σκούπα για την τραγωδία στα Τέμπη - Διώξεις σε επιθεωρητή και 2 ακόμα σταθμάρχες

Επιχείρηση... σκούπα για την τραγωδία στα Τέμπη - Διώξεις σε επιθεωρητή και 2 ακόμα σταθμάρχες

Διώξεις σε ακόμα τρία πρόσωπα και συγκεκριμένα στον επιθεωρητή του ΟΣΕ και τους άλλους δύο σταθμάρχες της Λάρισας ασκήθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για το δυστύχημα στα Τέμπη από την ανακρίτρια, ενώ χθες (8/3) οι πραγματογνώμονες της παρέδωσαν ένα πρώτο πόρισμα για το τι ακριβώς έγινε στο σημείο.

Μετά την απολογία του επιθεωρητή του ΟΣΕ και των δύο σταθμαρχών που είχαν βάρδια τη μοιραία νύχτα, ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις στα τρία αυτά πρόσωπα, για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες κατά συρροή.

Η πρώτη κατηγορία είναι κακούργημα που επισύρει ποινή από 10 χρόνια έως και ισόβια.

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας έχει ήδη προφυλακιστεί. Οι διώξεις αυτές αφορούν τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον ακατάλληλο σταθμάρχη, αλλά και τους δύο σταθμάρχες που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή θα συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλέξουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες μετά από την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος εποπτεύει από την πρώτη στιγμή τις ανακρίσεις στο σύνολό τους με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Πηγή: Newsbomb.gr