Η απάντηση των ηθοποιών του Ρινόκερου: «Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του»

Η απάντηση των ηθοποιών του Ρινόκερου: «Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του»

Η παράσταση Ρινόκερος θα συνεχιστεί με αντικαταστάτη του Άρη Σερβετάλη..

Οι ηθοποιοί της παράστασης Ρινόκερος, παίρνουν θέση για την αποχώρηση του συναδέλφου τους και πρωταγωνιστή Άρη Σερβετάλη και με ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι η παράσταση «θα συνεχιστεί προχωρώντας σε αντικατάσταση».

Εκφράζοντας την λύπη τους για τη διακοπή της παράστασης, μετά την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη ο οποίος δεν επιθυμούσε να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους θεατές, οι ηθοποιοί του Ρινόκερου αναφέρουν εν ολίγοις ότι η πρωτοβουλία Σερβετάλη δεν αποτελεί λύση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να «προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του» και στη συνέχεια τονίζουν ότι «τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των ηθοποιών της παράστασης Ρινόκερος:

«Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη.

Παρ' όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών. Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση.

Η ομάδα του «ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ».

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.