Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Δείτε πώς είναι σήμερα ο πρωταγωνιστής

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Δείτε πώς είναι σήμερα ο πρωταγωνιστής

Ο Ρόμπερτ Πάουελ έγινε γνωστός όταν υποδύθηκε τον «Ιησού Χριστό» στη θρυλική υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που προβάλλεται κάθε χρόνο.

Ο Βρετανός ηθοποιός μετά από την τεράστια επιτυχία του ως «Ιησούς» δεν έκανε τη μεγάλη καριέρα και σήμερα στα 77 του παίζει κυρίως μικρούς ρόλους. Ο Ρόμπερτ Πάουελ είναι παντρεμένος από το 1975 και έχει αποκτήσει έναν γιο και μια κόρη.

Ο 77χρονος σήμερα ηθοποιός, πριν από περίπου τρία χρόνια είχε βρεθεί στη χώρα μας για γυρίσματα ταινίας. Ο Ρόμπερτ Πάουελ είχε μιλήσει στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha και τη Σοφία Αλατζά, για τη ζωή του και τον ρόλο του «Ιησού Χριστού» στη σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι. Η αλλαγή στην εμφάνισή του είναι βέβαια εμφανής.

«Την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα νομίζω ήμουν 16 χρονών και ήρθα για μία σχολική εκδρομή. Τότε μάθαινα Λατινικά, Ελληνικά και Αρχαία Ιστορία. Έχουν περάσει 42 χρόνια από τότε που υποδύθηκα τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, θυμάμαι ότι δεν ήθελα να το κάνω όταν μου ζήτησαν να το κάνω. Δεν έλεγα το «Ναι» για αρκετό καιρό, επειδή ήταν μία δουλειά που θεωρούσα ανέφικτη. Νόμιζα ότι ήταν μία δουλειά μέσα από την οποία δεν μπορούσα να βγω νικητής. Κανείς δεν μπορεί να υποδυθεί τον Χριστό. Το καλύτερο που μπορεί να ελπίζεις είναι να τα καταφέρεις, ώστε να γλιτώσεις φτηνά. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Πιθανότατα αν δεν ήταν ο Φράνκο Τζεφιρέλι δεν θα είχα υποδυθεί τον Χριστό με τον ίδιο τρόπο, αλλά προφανώς έκανα κάτι σωστό, αφού οι άνθρωποι ανταποκρίνονται ακόμη και τώρα μετά από όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι είμαι σιωπηρά υπερήφανος που το έκανα.