Τελικός Masterchef 2022: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής!

Τελικός Masterchef 2022: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής!

Ολοκληρώθηκε και το φετινό MasterChef 2022, αναδεικνύοντας χθες τον μεγάλο νικητή που κερδίζει τις 50.000 ευρώ.

Τα έδωσαν όλα οι δύο φιναλίστ, Καλλιόπη και Παναγιώτης, στον τελικό του MasterChef 2022, με τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο να κατακτά τελικά τον τίτλο και το μεγάλο χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Ο... «σωσίας του Άκη Πετρετζίκη» συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία και είναι ο νέος Έλληνας MasterChef.

Στα πρώτα επεισόδια, είχε δηλώσει πως ελπίζει κάποτε να ανοίξει το δικό του εστιατόριο. Είχε υποστηρίξει πως θα προσπαθήσει να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμος στις μεγάλες μαγειρικές προκλήσεις που τον περίμεναν, παραμένοντας ταπεινός, ψύχραιμος και πάντα προσηλωμένος στο στόχο του.

Οι βαθμολογίες ήταν ως εξής:

- Τοσκάνη

1.Παναγιώτης 7/10, Καλλιόπη 6/10

2.Παναγιώτης 7/10, Καλλιόπη 6/10

Τελευταίο μενού

1.Παναγιώτης 7/10, Καλλιόπη 7/10

Συνολική βαθμολογία σε αυτό το σημείο: Παναγιώτης 50 - Καλλιόπη 46

Η τελευταία βαθμολογία δόθηκε από το πιάτο αντιγραφής της Clare Smyth η οποία έδωσε στον Παναγιώτη 8/10 και στην Καλλιόπη 7/10.

Το πιάτο που ανέδειξε τον νικητή

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανακοίνωσαν την τελευταία δοκιμασία με την οποία θα ολοκληρωθεί το φετινό μαγειρικό ταξίδι.

Οι παίκτες κλήθηκαν να ετοιμάσουν το ιδιαίτερο πιάτο που έφερε η πολυβραβευμένη με τρία αστέρια Michelin, Βρετανή σεφ, Clare Smyth, στον μεγάλο τελικό του ριάλιτι μαγειρικής.

Το πιάτο της guest chef είναι ψητό καλκάνι με μύδια και ψητά πράσα και μια μπαλοτίνα από πράσο και πατάτα. Η σεφ αποκάλεσε το συγκεκριμένο «Πιάτο του Ωκεανού», αφού όπως είπε, προέρχεται και η ίδια από νησί.