Ναυάγιο Πύλος: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Πύλο... Συνεχώς ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών!

Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών, όσο περνούν οι ώρες, από το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους νοτιοδυτικά της Πύλου, το οποίο μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες.

Οι μετανάστες, καταγωγής από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη ξεκίνησαν από το Τομπρούκ της Λιβύης και για πέντε ημέρες βρίσκονταν στη θάλασσα με κατεύθυνση την Ιταλία ή τις ακτές της Ελλάδας.

Ωστόσο, το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2023, το σκάφος βυθίστηκε με αποτέλεσμα να βρεθούν οι μετανάστες στη θάλασσα.

Από την έρευναν διάσωσης έχουν ήδη διασωθεί 104 μετανάστες οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη ανέλθει στους 57.

Σημειώνεται πως κανένας μετανάστης δεν φορούσε σωσίβιο, ενώ αίσθηση προκαλεί πως οι διακινητές επέλεξαν να βυθίσουν το σκάφος στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου και ενώ έπλεε μακριά από την Ιταλία, πιθανότατα όταν αντιλήφθηκαν πως ήταν ξεκάθαρα πια εκτός ρότας.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν καθώς υπάρχουν μαρτυρίες από τους διασωθέντες πως μπορεί ο αριθμός των μεταναστών που είχαν επιβιβαστεί στο αλιευτικό σκάφος να ξεπερνά και τους 450, κάτι που αν ισχύει σημαίνει πως οι διακινητές ενδέχεται να είχαν κλειδώσει πολλούς στα αμπάρια του.

 

Exit mobile version