ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτοί δεν θα πληρωθούν μέχρι τέλος Ιουνίου

Εχει πάει πίσω η διαδικασία του διοικητικού ελέγχου για όσους παραγωγούς της Ημαθίας (κυρίως) έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ.

Ούτε με… θαύμα δεν πρόκειται να φανεί συνεπής η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην όποια δέσμευσή της για εξόφληση υποχρεώσεων που εκκρεμούν από το 2022, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στους δικαιούχους ενίσχυσης από τη συμμετοχή τους στο ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ.

Και αυτό, διότι όπως γράφει ο Σταύρος Παϊσιάδης στην ιστοσελίδα ΑγροΤύπος, ακόμα δεν έχουν καν ξεκινήσει οι διοικητικοί έλεγχοι από τη ΔΑΟΚ Ημαθίας.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ…

«Στην πρώτη πρόσκληση της δράσης, που αφορά τον κύριο όγκο των δικαιούχων παραγωγών, δεν έχει γίνει πληρωμή ούτε της προκαταβολής αλλά ούτε και της εξόφλησης.

Στη δεύτερη πρόσκληση έχει γίνει πληρωμή της προκαταβολής αλλά δεν έχει γίνει ακόμη η εξόφληση των παραγωγών».

Αυτό που, ωστόσο, προκαλεί αίσθηση είνα η αναφορά στο ρεπορτάζ πως ακόμα δεν έχει δοθεί πράσινο φως από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να ξεκινήσει η ΔΑΟΚ της Ημαθίας τους ελέγχους των παραστατικών που ήδη είναι περασμένα στο σύστημα.

Παράλληλα, δεν διαφαίνεται φέτος καμία πρόθεση να προκύψει ενίσχυση της ΔΑΟΚ Ημαθίας με προσωπικό από άλλες ΔΑΟΚ, πρακτική που είχε εφαρμοστεί και είχε αποδόσει καρπούς τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις που εκκρεμούν και αναμένουν έλεγχο είναι πάνω από 2.000, αριθμός αφορά μόνο στους δικαιούχους της Ημαθίας.

 

Exit mobile version