ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανακοίνωσε πληρωμή και την πήρε πίσω…

Συνεχίζει τις πληρωμές ο ΟΠΕΚΕΠΕ και εκτιμούν οι διοικούντες τον Οργανισμό πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει τακτοποιηθεί το σύνολο των δικαιούχων.

Αίσθηση, ωστόσο και προβληματισμό, προκάλεσε η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμές 177 εκατομμυρίων ευρώ, το απόγευμα της Δευτέρας, η οποία αποσύρθηκε ως λανθάνουσα, λίγη ώρα αργότερα.

Το λάθος αποδόθηκε στο αυτοματοποιημένο σύστημα που σημαίνει ότι η ανακοίνωση βγήκε σε χρόνο που δεν έπρεπε, προφανώς είχε προγραμματιστεί για άλλη μέρα.

Οι τελευταίες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκε και η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων της ενίσχυσης για τις Σπάνιες Φυλές.

Με βάση πάντως όσα ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με την πληρωμή 177,7 εκατ. ευρώ, φαίνεται πως υπάρχει ένα σημαντικό υπόλοιπο ως τα 200 εκατ. των εκκαθαρίσεων που εκκρεμούσαν, με τις εκκρεμότητες να αφορούν σε μεταβιβάσεις, Απόθεμα, ενιαία, πρασίνισμα και συνδεδεμένες για παραγωγούς που είναι στον επανέλεγχο, αλλά και οι υπόλοιπες προσκλήσεις στα Βιολογικά και το Κομφούζιο.

Πηγή: Agronews.gr.

Exit mobile version