ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανακοινώθηκε «βροχή» τεράστιων πληρωμών

Ερχεται βροχή από τεράστιες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τις οποίες οποίες ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, από τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τη στήριξη των πληγέντων στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η διορθωτική πληρωμή ύψους 88 εκατομμυρίων ευρώ, για τη βασική ενίσχυση των αγροτών που δεν είχε απορροφηθεί, ενώ ανακοινώθηκε η διόρθωση της ενιαίας ενίσχυσης 2023, με την πλατφόρμα να μένει ανοικτή έως και τις 10 Μαρτίου.

Ανακοινώθηκε ακόμα, η πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων εντός του Απριλίου, με το ποσό να προσεγγίζει τα 245.000.000 ευρώ, ενώ άμεσα θα ανοίξουν οι νέες αιτήσεις ΟΣΔΕ 2024, εντός του Μαρτίου.

Ακόμα, έως το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια τεράστια πληρωμή, ύψους 425.000.000 ευρώ που θα αφορά στις διορθώσεις των οικολογικών σχημάτων. Η πλατφόρμα ήδη έχει ανοίξει για την υποβολή των διορθώσεων, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να αποπληρωθούν οι δικαιούχοι για τα έτη 2014-2019 με βάση την παλιά ΚΑΠ όσο και για τη μεταβατική περίοδο 2020 – 2022.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ακόμα, πως ξεκίνησε η εκκαθάριση των 16.000 δεσμευμένων ΑΦΜ και αποδέσμευση των νομίμων, ενώ τα υπόλοιπα θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Σύντομα, θα ξεκινήσει και η πληρωμή -μετά από τους απαραίτητους ελέγχους- όσων δικαιούχων προσέφυγαν και δικαιώθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη, για τα λάθη στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα προηγούμενα χρόνια.

 

Exit mobile version