ΟΠΕΚΕΠΕ: Φορτσάρει για να τελειώσει πληρωμές και παράπονα

Πολλές αντιδράσεις για το μικρό ποσοστό τακτοποίησης οφειλών της Παρασκευής...

Γκρίνιες πολλές προκάλεσε στους αγρότες η μικρή -όπως ισχυρίζονται πολλοί συνεταιρισμοί- κάλυψη υποχρεώσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω των πληρωμών της Παρασκευής.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε, βέβαια, προειδοποιήσει ότι οι πληρωμές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν σταδιακά, λόγω τεράστιου όγκου (630.000 είναι οι δικαιούχοι που περιμένουν να δουν χρήματα).

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα 200 εκατομμύρια ευρώ, την Παρασκευή πιστώθηκαν μόλις τα 17, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ακόμα και στη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να στέλνει τελεσίγραφο στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για να προσαρμοστεί στις αυξημένες ανάγκες και να ολοκληρώσει το συντομότερο το σύνολο των πληρωμών.

Τονίζουν πολλοί αγρότες, ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται για την κάλυψη άμεσων αναγκών σε αγορές φαρμάκων για την καταπολέμηση ασθενειών στην παραγωγή τους που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις Μαΐου και Ιουνίου.

Υπενθυμίζουμε πως οι πληρωμές αφορούν σε υπόλοιπα ενισχύσεων απο διοικητικούς ελέγχους, δεσμεύσεις εθνικού αποθέματος, ενισχύσεις της βασικής, του πρασινίσματος και των γεωργών νεαρής ηλικίας καθώς και οι πληρωμές των συνδεδεμένων καθεστώτων, Μικρών Νησιών Αιγαίου, των ειδικών ενισχύσεων, των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, της βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας και της εξισωτικής.

Exit mobile version