ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεχίζονται… βραδέως οι πληρωμές

Σταδιακά αποκαθιστά την καταβολή των χρημάτων προς τους δικαιούχους αγρότες ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με μεγάλη καθυστέρηση εξακολουθεί να εκτελεί τις πληρωμές ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους αγρότες.

Μπορεί από την περασμένη Παρασκευή να ανακοινώθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών για τις ενισχύσεις της βασικής, του πρασινίσματος και των γεωργών νεαρής ηλικίας, αλλά και των συνδεδεμένων καθεστώτων, Μικρών Νησιών Αιγαίου, των ειδικών ενισχύσεων, των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, της βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας και της εξισωτικής, ωστόσο τα ποσά που πιστώθηκαν αφορούσαν ένα μικρό κομμάτι του συνόλου.

Συγκεκριμένα, εκκαθαρίστηκαν και πληρώθηκαν, μέρος της ενιαίας ενίσχυσης, του πρασινίσματος και των νέων αγροτών.

Κύκλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ επιμένουν ότι θα ανταποκριθεί πλήρως έως το τέλος της εβδομάδας στην υποχρέωση της να πληρώσει το σύνολο των 630.000 δικαιούχων και αποδίδει τις όποιες δυσλειτουργίες σε προβλήματα στη μηχανογράφηση του οργανισμού.

Οσοι γνωρίζουν, ωστόσο, επιμένουν ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απαιτηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την πλήρη τακτοποίηση των πληρωμών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα ολοκληρωθούν σταδιακά.

Αυτό που προκαλεί αντιδράσεις είναι η αδυναμία που εμφανίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ως προς την ενημέρωση των αγροτών, καθώς πολλοί αναφέρουν ότι ο οργανισμός τους αφήνει στο σκοτάδι.

Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, είναι η απάντηση των κύκλων του ΟΠΕΚΕΠΕ που επιμένουν πως εξ αρχής είχαν ενημερώσει τους δικαιούχους αγρότες για τη σταδιακή εμφάνιση των χρημάτων στους λογαριασμούς τους λόγω του τεράστιου όγκου πιστώσεων προς 630.000 δικαιούχους.

Exit mobile version