ΟΠΕΚΕΠΕ: Τεράστια «ανάσα» από Ε.Ε. για ενίσχυση 31 εκ. ευρώ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε πράσινο φως εγκρίνοντας το ελληνικό σχέδιο για την ενίσχυση αγροτικών παραγωγών που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ύψους 31.000.000 ευρώ

Νεα ανάσα ύψους 31 εκ. ευρώ εγκρίθηκε από την Ε.Ε. για τους αγρότες

Καλά νέα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους αγρότες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, καθώς το ελληνικό σχέδιο για έκτακτη ενίσχυση ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ, έτυχη θετικής ανταπόκρισης.

Πρόκειται για ενίσχυση κρατική η οποία θα δοθεί με τη μορφή ενισχύσεων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ -πιθανότατα- και θα αφορά στους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, με έμφαση τα καπνά, τον κρόκο, τα αχλάδια, τα σπαράγγια, την κορινθιακή σταφίδα και τα μελισσοκομικά προϊόντα.

Σύμφωνα με το ελληνικό σχέδιο που έτυχε της έγκρισης της Ε.Ε. οι αποζημιώσεις αυτές θα δοθούν στους επιλέξιμους δικαιούχους, ώστε να καλύψουν ένα μόνο μέρος από το επιπλέον κόστος που επιβάρυνε την παραγωγική διαδικασία, μετά τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων, καθώς και των λιπασμάτων, βοηθώντας τους να καλύψουν μέρος της απώλειας εισοδήματος που έχουν υποστεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

 

Exit mobile version