Σλούκας: «Γιατί όχι επιστροφή σε ελληνική ομάδα;»

Σλούκας: «Γιατί όχι επιστροφή σε ελληνική ομάδα;»

Κάτι παραπάνω από ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα ο πρωταθλητής Ευρώπης απο χθες, με τη φανέλα της Φενέρ, Κώστας Σλούκας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Σλούκας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM:

Για την σύγκρισή του με τον Βασίλη Σπανούλη και το γεγονός ότι έχουν και οι δύο από τρεις κατακτήσεις Euroleague: «Έχω πει πολλές φορές ότι και πιο ποιοτικοί και πιο ταλαντούχοι παίκτες δεν έχουν τα δικά μου Final Four. Αυτό με κάνει ευλογημένο. Είναι σημαντικό να είμαι σε ομάδες που πρωταγωνιστούν. Είναι πολύ σημαντικό. Και θέμα τύχης και σωστής επιλογής».

Για την απόφαση να πάει στην Φενέρμπαχτσε και αν σκεφτόταν τόσο μακριά: «Δεν κοιτούσα τόσο μακριά. Είναι μια ομάδα η οποία ξεκινούσε από χαμηλά. Μην κρυβόμαστε, τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί. Είναι η 3η φορά που πάει σε Final Four. Το πρότζεκτ, το πλάνο και ο τρόπος που με προσέγγισαν συμβάδιζαν στα δικά μου "θέλω". Δεν σκεφτόμουν κάτι τόσο μακριά».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος: «Το είπα και στις δηλώσεις μου, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος, αν έχω δικαιωθεί ή όχι. Ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι ξέρουν αν είμαι δικαιωμένος ή όχι».

Για την... παρέλαση στην Πόλη: «Έχουμε media day μία ώρα και μετά θα μας πάνε με ένα πούλμαν χωρίς οροφή σε μία πλατεία της περιοχής με πολύ κόσμο».

Για το αν είναι εθνικό γεγονός για την Τουρκία: «Πραγματικά, ναι. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι όλος ο κόσμος στους δρόμους. Είναι ιστορικό, το πρώτο ευρωπαϊκό που παίρνει τουρκική ομάδα».

Για την τελευταία οδηγία του Ομπράντοβιτς: «Αυτός ο άνθρωπος έχει κατακτήσει τόσες Euroleague και τίτλους. Είναι φαινόμενο. Έκανε σαν τρελός για την κατάκτηση του 9ου τροπαίου του, σαν να είναι το 1ο. Δεν καταλαβαίνω από πού πηγάζει αυτή η δύναμη. Μας πέρασε τη θέληση και τη δίψα του. Είναι σημαντικό ο προπονητής να εμπνέει τους παίκτες. Η ιστορία μιλάει από μόνη της. Είναι βασικό γρανάζι για μια ομάδα που θέλει να πετύχει».

Για το αν είναι ο Ζοτς ο ηγέτης της Φενέρμπαχτσε: «Φυσικά, είναι μια πολύ μεγάλη και ηγετική προσωπικότητα και μορφή. Έχει αλλάξει όλο το χαρακτήρα της Φενέρμπαχτσε, την έκανε νικήτρια ομάδα που έχει πάρει τίτλους».

Για το συμβόλαιό του και το αν θέλει να συνεχίσει: «Είναι μια συζητήση που θα γίνει το καλοκαίρι. Τον πρώτο λόγο έχει η ομάδα η οποία τελειώνω. Οι συζητήσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και μετά θα αποφασίσω».

Για το αν θα συζητούσε με ελληνική ομάδα: «Αυτή τη στιγμή δεν συζητάω με κανέναν. Το καλοκαίρι θα δούμε. Γιατί όχι; Τον πρώτο λόγο έχει η Φενέρμπαχτσε, αδιαμφοσβήτητα».

Για το ότι δεν είχε την ελληνική σημαία στην απονομή: «Δεν υπήρχε λόγος, αυτά είναι για ανθρώπους που ψάχνουν την ίντριγκα από κάθε τι μικρό. Τι να σήμαινε; Δεν είμαι Έλληνας ας πούμε; Τι σημαίνει; Αυτά είναι αστεία. Τα θεωρώ αστεία. Δεν αξίζει να τα συζητήσουμε. Είμαι περισσότερο Έλληνας από αυτούς».