Τσίπρας: Η συμφωνία είναι δύσκολη, αλλά αποτρέψαμε την ασφυξία

Τσίπρας: Η συμφωνία είναι δύσκολη, αλλά αποτρέψαμε την ασφυξία

«Δώσαμε μια σκληρή μάχη έξι μήνες τώρα και μέχρι τέλους παλέψαμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο, μια συμφωνία που θα επιτρέπει στη χώρα να σταθεί στα πόδια της», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις για να αποτρέψουμε την υλοποίηση ακραίων επιδιώξεων των πιο συντηρητικών κύκλων στην Ευρώπη. Αποτρέψαμε σχέδιο για μεταφορά περιουσίας του δημοσίου σε Ταμείο στο εξωτερικό , αποτρέψαμε σχέδιο για κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, που είχε σχεδιαστεί στην εντέλεια και είχε αρχίσει να υλοποιείται και καταφέραμε να κερδίσουμε αναδιάρθρωση χρέους και μια βέβαιη χρηματοδότηση».

«Ξέραμε ότι δεν ήταν εύκολο, έχουμε αφήσει όμως μια σημαντική παρακαταθήκη. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να κερδίσουμε τη χαμένη μας εθνική κυριαρχία».

«Η απόφαση κρατά την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας, δίνει δυνατότητες ανάκαμψης, γνωρίζαμε από πριν όμως ότι θα είναι μια συμφωνία που η υλοποίησή της θα είναι δύσκολη».

«Τα μέτρα θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα υφεσιακές τάσεις. Έχω όμως την εντύπωση όμως ότι η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, το αναπτυξιακό πακέτο και η αναδιάρθρωση του χρέους θα δημιουργήσουν την αίσθηση στις αγορές ότι το Grexit είναι παρελθόν»

«Ταυτόχρονα πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα στηρίξει την προσπάθεια»

«Τέλος, θέλω να δώσω μια υπόσχεση: Όσο σκληρά παλεύαμε έξω στην Ευρώπη, τόσο σκληρά πρέπει να παλέψουμε και εντός της χώρας για να τελειώσουμε με τα κατεστημένα εντός. Αυτή είναι η υπόσχεση για τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει από αύριο», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: Newsbomb.gr