Τσίπρας: Έκανα ό,τι μπορούσα - Πίστεψα ότι θα νικήσω την Ευρώπη των τραπεζών

Τσίπρας: Έκανα ό,τι μπορούσα - Πίστεψα ότι θα νικήσω την Ευρώπη των τραπεζών

Αιχμές για τη στάση των δανειστών στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης άφησε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

 

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εκβιασμούς και απειλές από τους δανειστές τονίζοντας πως η στάση τους δεν τιμά τις δημοκρατικές παραδόσεις της Ευρώπης.

«Ήταν πίεση σε μία χώρα, σε ένα λαό για να "περάσει" το δίκιο του ισχυρότερου. Στο τραπέζι είχαμε αυτή τη συμφωνία και την άτακτη έξοδο από το ευρώ. Η ουσία είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε να αντιμετωπιστεί η στάση της κυβέρνησης και το δημοψήφισμα, δεν ήταν έντιμος. Προσπάθησα να διεκδικήσω όσα περισσότερα μπορούσα», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι η συμφωνία έχει σκληρές μεταρρυθμίσεις, αλλά υπάρχει η προοπτική, η οποία δεν υπήρχε στο τελεσίγραφο της 25ης Ιουνίου. «Είναι σκληρά μέτρα, αλλά δεν είχαν μέσα το σκληρό αδιέξοδο που είχα μπροστά μου τον Ιούνιο. Έχω το αποτέλεσμα που έχω μπροστά μου, αλλά έχουμε και 82 δισ. ευρώ και κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών, αλλά και σαφή δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους εντός του 2015 για το 2022 και μετά. Έχουμε προοπτική ανάπτυξης και ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών πλέον».

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr