Σταθερά προκλητικός ο Σόιμπλε!

Σταθερά προκλητικός ο Σόιμπλε!

Αποκαλυπτικός, απροκάλυπτος και εν πολλοίς προκλητικός, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel, επιμένει στο Grexit αλλά πιο... συγκαλυμμένα – μετά την κατακραυγή ακόμη κι από τους Ευρωπαίους ομολόγους του – ενώ για την πολυσυζητημένη διάσταση απόψεων με την καγκελάριο στη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος επιμένει: «Διαφορετικές απόψεις, ίδιος δρόμος».

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου πως «κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων φερόταν σαν αυστηρός μπαμπάς που προσπαθεί να συνετίσει τα παιδιά του», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαντά: «Επρόκειτο για τήρηση της ισορροπίας. Στο σπίτι μου ήμασταν τρία αδέρφια και όταν τσακωνόμασταν, ο πατέρας μου πάντα έλεγε πως ο δυνατότερος πρέπει να υποχωρήσει. Ακριβώς έτσι έγινε και στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Αυτός που βρίσκεται σε θέση ισχύος πρέπει να βοηθάει τον πιο αδύναμο. Αυτό προσπάθησα να κάνω».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κύριος εκφραστής της πιο ακραίας εναλλακτικής για την Ελλάδα, ο άνθρωπος που μέχρι και πριν από λίγες ώρες υποστήριζε εμμονικά την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, τώρα λέει πως «εμείς δεν είπαμε ποτέ να βγει από το ευρώ...»: «Δεν είπαμε ποτέ να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Επισημάναμε μόνο τη δυνατότητα να αποφασίσει η ίδια η Αθήνα για ένα 'τάιμ-άουτ'», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο έγγραφο που διέρρευσε από το υπουργείο Οικονομικών και έκανε λόγο για προσωρινή, τουλάχιστον πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ερωτώμενος, μάλιστα, για αν είναι εφικτό να καταλήξουμε σε Grexit, ο κ. Σόιμπλε απομονώνει μία δήλωση ενός από τους θερμούς υπερμάχους της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, του αυστριακού καγκελαρίου, Βέρνερ Φάιμαν πως αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr