Από Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα κανάλια

Από Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα κανάλια

«Περίοδος χάριτος για τους καναλάρχες, τέλος». Με αυτό το σύνθημα η κυβέρνηση φέρνει την ερχόμενη εβδομάδα, στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τις άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.

Οι γνωστοί «μεγαλοκαναλάρχες» έχουν ήδη κυρήξει τον πόλεμο στην κυβέρνηση μη πληρώνοντας την πρώτη δόση από τους φόρους που τους αναλογούν, ενώ απειλούν με προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Οι εργολάβοι της ενημέρωσης έχουν χάσει τον ύπνο τους, ενώ βλέποντας την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο ψάχνουν τώρα πλάγιους τρόπους για να αποτρέψουν το σχέδιο νόμου.

Είναι αποφασισμένοι αν δεν περάσουν οι εκβιασμοί τους να γυρίσουν την τακτική τους και να υποσχεθούν στον Αλέξη Τσίπρα ακόμα και στήριξη ενόψει των επικείμενων εκλογών, όπως έκαναν στο παρελθόν με άλλους πρωθυπουργούς.

Το κακό για τους ίδιους είναι ότι στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί την αναξιοπιστία τους και το γεγονός ότι ο Τσίπρας επικράτησε σε δυο εκλογικές διαδικασίες χωρίς τη βοήθειά τους.

Κατάφερε να αποσπάσει ικανοποιητικά ποσοστά τόσο στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όσο και στο δημοψήφισμα, παρά τους τόνους λάσπης που δέχθηκε από τις δυνάμεις και τα κανάλια της διαπλοκής.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr