Τα μέτρα – σοκ του δεύτερου πακέτου που ψηφίζεται την Τετάρτη

Τα μέτρα – σοκ του δεύτερου πακέτου που ψηφίζεται την Τετάρτη

Την ώρα που οι τροικανοί εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα και ήδη από σήμερα κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα υπουργεία, η Βουλή καλείται να ψηφίσει την Τετάρτη 22 Ιουλίου το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων κατ' εντολή των δανειστών

Για λόγους επικοινωνιακής τακτικής η κυβέρνηση «τράβηξε» πίσω τη ρύθμιση για τους αγρότες την οποία μεταθέτει για αργότερα.

Οι αλλαγές που θα φέρει και το δεύτερο πακέτο μέτρων, με μαθηματική ακρίβεια θα τινάξουν στον αέρα όλους τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Διαβάστε αναλυτικά τι θα προκαλέσουν τα νέα μέτρα:

-Για τους αγρότες

Αν και η κυβέρνηση θα μεταθέσει το θέμα σε άλλο νομοσχέδιο λόγω της αναταραχής που έχει προκληθεί στον αγροτικό κόσμο, είναι βέβαιο ότι το θέμα θα έρθει έστω και σε δεύτερο χρόνο και θα συντρίψει τον αγροτικό τομέα. Ουσιαστικά καταργούνται σταδιακά, όλες οι φοροαπαλλαγές των αγροτών, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι φόροι, γεγονός που αναμένεται να συντρίψει την εγχώρια παραγωγή που βρίσκεται ήδη σε κάμψη. Ο φορολογικός συντελεστής των αγροτών αυξάνεται από το 13% στο 26%, ενώ καταργείται η επιδότηση πετρελαίου για τις αγροτικές καλλιέργειες. Η στρατηγική αυτή όχι μόνο δεν βοηθά σε μια αναπτυξιακή πορεία, αλλά αντίθετα θα αποτρέψει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να ασχοληθεί με τη γεωπρόσοδο και αντίθετα θα αυξήσει τις εισαγωγές.

-Ενοίκια

Τιμωρητική είναι και η λογική για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια αφού αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια με στόχο την είσπραξη 360 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα:

- Από το 11% στο 15% για εισόδημα έως 12.000 ευρώ με στόχο την άντληση εσόδων 160 εκατ. ευρώ

- Από 33% σε 35% για ποσά ενοικίων πάνω από 12.000 ευρώ προκειμένου να εισπραχθούν 200 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr