Κίνα: Εξαιρετικά τοξικά τα χημικά που προκάλεσαν τις εκρήξεις, λένε τώρα οι Αρχές

Κίνα: Εξαιρετικά τοξικά τα χημικά που προκάλεσαν τις εκρήξεις, λένε τώρα οι Αρχές

Κυανούχο άλας σε ποσότητα εκατοντάδων τόνων ήταν αποθηκευμένο στην αποθήκη στην οποία σημειώθηκαν οι εκρήξεις που ισοπέδωσαν την Ταιντζίν στην ανατολική Κίνα. Ο στρατηγός Σι Λούζε, επικεφαλής του γενικού επιτελείου της στρατιωτικής περιοχής του Πεκίνου, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι κυανιούχο άλας εντοπίστηκε σε δύο σημεία των εγκαταστάσεων στις οποίες σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο όγκος ανερχόταν σε αρκετές εκατοντάδες τόνους", σημείωσε. Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της παρουσίας της άκρως επικίνδυνης αυτής χημικής ουσίας στην αποθήκη.

Ο στρατηγός Σι δεν διευκρίνισε το είδος του κυανιούχου άλατος που είχε αποθηκευτεί εκεί. Ωστόσο τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν νωρίτερα πληροφορίες για την παρουσία 700 τόνων κυανιούχου νατρίου, που είναι μια πολύ επικίνδυνη χημική ουσία στην περίπτωση εισπνοής, κατάποσης ή επαφής της με το δέρμα.

Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα οι κινεζικές αρχές, ο αριθμός των νεκρών από τις δύο τεράστιες εκρήξεις που συγκλόνισαν την Τετάρτη μια βιομηχανική ζώνη στο λιμάνι της Τιαντζίν ανέρχεται τώρα σε 112, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 95 ανθρώπων.

Πηγή: Newsbomb.gr