«Μαχαίρι» από σήμερα στις συντάξεις

«Μαχαίρι» από σήμερα στις συντάξεις

Μία πρώτη γεύση των επιπτώσεων του μνημονίου θα πάρουν σήμερα οι συνταξιούχοι που θα δουν «ψαλιδισμένες» τις συντάξεις τους.

Καταβάλλονται σήμερα (28/8) στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2,6 εκατομμυρίων συνταξιούχων του ΙΚΑ και του Δημοσίου οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου, οι οποίες θα είναι μειωμένες, κατά 2% οι κύριες, κατά 6% οι επικουρικές, λόγω της αύξησης της παρακράτησης υπέρ του ΕΟΠΠΥ.

Αντίστοιχες θα είναι οι μειώσεις και τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, οι συντάξεις των οποίων θα καταβληθούν την προσεχή Τρίτη, 1η Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι μνημονιακές διατάξεις, η εισφορά των συνταξιούχων υπέρ του ΕΟΠΠΥ αυξάνεται από το 4% στο 6% στις κύριες συντάξεις ενώ και στις επικουρικές συντάξεις, άμεση είναι η μείωση μέσω της επιβολής της εισφοράς υπέρ υγείας 6%.

Οι μειώσεις είναι σε ισχύ αναδρομικά από 1η Ιουλίου. Τα επιπλέον ποσά που υπολογίζονται από την αναδρομική μείωση επί των συντάξεων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, θα παρακρατούνται ισόποσα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015 και θα αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: Newsbomb.gr