Ολοταχώς για απεργία διαρκείας από Τρίτη οι δημοσιογράφοι

Ολοταχώς για απεργία διαρκείας από Τρίτη οι δημοσιογράφοι

Απεργία διαρκείας των δημοσιογράφων στα ΜΜΕ όλης της χώρας προ των πυλών, σε απάντηση στην κυβέρνηση για την απόφαση που έλαβε να καταργήσει το Αγγελιόσημο.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου όλες οι Ενώσεις των δημοσιογράφων για να καθορίσουν το ακριβές πλαίσιο δράσης και κινητοποιήσεων, ενώ έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές - δημοσιογράφους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να καλέσει "από σήμερα σε απεργιακό ξεσηκωμό όλους τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση, για την υπεράσπιση του αγγελιοσήμου, του μοναδικού πόρου των ασφαλιστικών μας Ταμείων.

Αποφάσισε επίσης την κάθοδο σε απεργιακό αγώνα διαρκείας (με συγκεντρώσεις, πορείες, συνεντεύξεις) τις ημερομηνίες των οποίων θα συναποφασίσει αύριο Δευτέρα σε κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων, όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Παράλληλα με τις συναντήσεις που έχει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με τους αρχηγούς των κομμάτων αποφάσισε να καλέσει το απόγευμα της Δευτέρας σε κοινή σύσκεψη όλους τους βουλευτές δημοσιογράφους.

Η ΠΟΕΣΥ μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα αγωνιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει για την υπεράσπιση της ελληνικής δημοσιογραφίας, της Δημοκρατίας και της κατοχυρωμένης από το Σύνταγμα ελευθεροτυπίας. Αποφάσισε επίσης στον αγώνα αυτό για το ασφαλιστικό να συντονιστεί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας".