Η Τουρκία τα παίρνει όλα στο Αιγαίο και θησαυρίζει από τους πρόσφυγες...

Η Τουρκία τα παίρνει όλα στο Αιγαίο και θησαυρίζει από τους πρόσφυγες...

Αρχίζουν τα... όργανα στο Αιγαίο με την σφραγίδα του ΝΑΤΟ...

Η Τουρκία αρνείται να χορηγήσει τις απαιτούμενες διπλωματικές άδειες για να πλεύσουν τα πλοία της ΝΑΤΟϊκής δύναμης SNMG 2 στα χωρικά της ύδατα, όπως προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και αξιώνει οι περιπολίες να γίνονται εντός ελληνικών και διεθνών χωρικών υδάτων. Επιβεβαιώνει με τον τρόπο αυτό πως αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο μισό Αιγαίο και την ίδια στιγμή πώς δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Οι "τσαμπουκάδες" της Άγκυρας μέχρι τώρα έχουν κρατήσει τη Frontex εκτός των χωρικών υδάτων της και το μόνο που κάνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός είναι να συλλέγει τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες που στέλνουν οι Τούρκοι δουλέμποροι εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και να τους στέλνει στα ελληνικά νησιά. Αυτό ακριβώς επιδιώκει να κάνει η Τουρκία και με τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη.

Να απαγορεύσει δηλαδή οποιονδήποτε έλεγχο εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και μεταξύ των παραλίων της με τα ελληνικά νησιά, αφήνοντας τους διακινητές να κάνουν τη δουλειά τους και να εισπράττει δισεκατομμύρια ευρώ από τις bussines με τη συμμετοχή της ΜΙΤ και την ίδια στιγμή να διατηρεί τις παράνομες και παράλογες απαιτήσεις της σε βάρος της Ελλάδας, επιχειρώντας μάλιστα και ανατροπή του status quo στο Αιγαίο.

Μέχρι τώρα η Τουρκία πέτυχε να μην γίνονται επαναπροωθήσεις στα εδάφη της παρά μόνο όταν συλλέγονται λαθρομετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι διασώζονται από πνιγμό από τη ΝΑΤΟϊκή δύναμης και τη Frontex, όπως επίσης και να μην κατατίθενται σχέδια πτήσης μεταξύ 6 και 10 ναυτικών μιλίων, αφού η Συμμαχία αναγνωρίζει κοινό εύρος χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ.