Ολοταχώς για εκλογές, σκάει νέος εκλογικός νόμος...

Ολοταχώς για εκλογές, σκάει νέος εκλογικός νόμος...

Τις διεργασίες για το νέο εκλογικό νόμο «τρέχει» η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, τον οποίο προτίθενται να δημοσιοποιήσει μετά την αξιολόγηση και πάντως πριν από το καλοκαίρι.

Το Μαξίμου αισιόδοξο ότι θα βρεθούν 200 βουλευτές για να τον ψηφίσουν

Μάλιστα, όπως τόνισε κυβερνητικό στέλεχος, υπάρχει η αισιοδοξία ότι –υπό προϋποθέσεις- το νέο εκλογικό σύστημα θα εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν πραγματοποιηθούν.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο και σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος, θα πρέπει ο νέος εκλογικός νόμος να ψηφιστεί από τα δύο τρίτα τουλάχιστον των βουλευτών, δηλαδή από 200 βουλευτές.

Η –έστω συγκρατημένη- αυτή κυβερνητική αισιοδοξία πηγάζει από την εκτίμηση ότι το νέο εκλογικό σύστημα μπορεί να ψηφιστεί εκτός από την κυβερνητική πλειοψηφία και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, από το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων και ανεξάρτητους βουλευτές ή ακόμα βουλευτές που ενδέχεται να διαφοροποιηθούν από την επίσημη γραμμή του κόμματός τους, ενώ δεν αποκλείουν ακόμα και η Ν.Δ. να ψηφίσει μπροστά στον κίνδυνο να απομονωθεί πολιτικά και να δεχτεί την κριτική ότι δεν θέλει ένα σύστημα αναλογικότερο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsbomb.gr.