Ερχεται απεργία διαρκείας των δημοσιογράφων

Ερχεται απεργία διαρκείας των δημοσιογράφων

Δυναμικά μπαίνουν στο χωρό των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό και οι δημοσιογράφοι με την πιθανότητα για απεργία διαρκείας και μάλιστα πριν το Πάσχα να είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Απεργιακό αγώνα διαρκείας για το Ασφαλιστικό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Η Ομοσπονδία συγκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Ενώσεων του Κλάδου, για συντονισμό των απεργιακών κινητοποίησεων.
Η ΠΟΕΣΥ είχε στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό, στην οποία ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να υλοποιήσει την προσωπική του δέσμευση προς τον Πρόεδρο (Δ. Κουμπιά) και το Γενικό Γραμματέα (Γ. Σαββίδη) της ΠΟΕΣΥ, για τη συνάντησή του με τους Προέδρους των Ενώσεων του χώρου των ΜΜΕ, μέσα στις αμέσως.. προσεχείς ημέρες.
Η ΠΟΕΣΥ ενημέρωνε μέσω της επιστολής της ότι όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου βρίσκονται από καιρό σε αγωνιστική ετοιμότητα και πως έχουν αποφασιστεί συσκέψεις για καθορισμό του χρόνου έναρξης άμεσων απεργιακών αγώνων διαρκείας προκιμένου να υπερασπιστούν τα ασφαλιστικά τους Ταμεία και τους πόρους τους.

Πηγή: www.zoornalistas.blogspot.gr