Προκλητική επίθεση της Τουρκίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Προκλητική επίθεση της Τουρκίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τουλάχιστον προκλητική είναι η επίθεση της Άγκυρας στο πρόσωπο του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος χθες έστειλε μήνυμα στη γειτονική χώρα, καλώντας την να ζητήσει ειλικρινή συγγνώμη για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για δημαγωγία από πλευράς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας πως οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με υπεύθυνο ηγέτη χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση οι δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου, «υποκινούν το θρησκευτικό και εθνικό μίσος είναι αντίθετες προς το πνεύμα της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας και δεν συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημoκρατίας Παυλόπουλου ότι "ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει τον αγώνα έως ότου η απόγονος των θυτών Τουρκία αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων και ζητήσει ειλικρινή συγνώμη" συνιστούν δημαγωγία που απέχει από την καλή πρόθεση και την ευθύνη ενός κρατικού αξιωματούχου.

Οι δηλώσεις του Παυλόπουλου, που διαστρεβλώνουν το ότι το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα είναι κλειστό προσωρινά, εξαιτίας εργασιών επισκευής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον Έλληνα αρμόδιο και στις πλευρές που επιχειρούν να διατηρήσουν στην επικαιρότητα τους ισχυρισμούς για τον Πόντο, οι οποίοι (ισχυρισμοί) δεν είναι από ιστορικής και νομικής απόψεως βάσιμοι, και δεν αντιμετωπίζουν καθόλου ψύχραιμα το ζήτημα όταν αυτό εισέρχεται στην πολιτική, τις απάνθρωπες , από την ίδρυση των χωρών τους (έως και σήμερα), πολιτικές αφομοίωσης απέναντι σε όλες τις μειονότητες.

Οι εν λόγω ανακοινώσεις, που υποδαυλίζουν το θρησκευτικό και εθνοτικό μίσος των φανατικών στοιχείων στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία και τον τουρκικό λαό, είναι αντίθετες στο πνεύμα των σχέσεων φιλίας και γειτονίας και δεν βοηθούν στην εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών».

Πηγή: www.newsbomb.gr.