Εξαλλη η ηγεσία της Εκκλησίας με τις αλλαγές στα Θρησκευτικά

Εξαλλη η ηγεσία της Εκκλησίας με τις αλλαγές στα Θρησκευτικά

«Απαράδεκτες και επικίνδυνες» χαρακτήρισε τις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, με το νέο πρόγραμμα σπουδών που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

«Επειδή διάβασα το πρόγραμμα σπουδών, αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα. Είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς αλλά μεγάλη ζημιά στην Παιδεία γενικότερα, στην κοινωνία και ρήξη στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, μετά από συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.
«Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό να σταματήσει την προσπάθεια αυτή, να αναβάλει κάθε νέα πρωτοβουλία ενός ή μερικών ανθρώπων και σε μια βάση μεγάλη να συνεργαστούμε σοβαρά επιτέλους σε έναν τόπο που ακούγονται λόγια, λόγια, λόγια και λείπει ο Λόγος», κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου:

«Με πολύ χαρά δέχτηκα σήμερα εδώ την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων με τα μέλη της οποίας συζητήσαμε καυτά προβλήματα που έχουν σχέση με τα Θρησκευτικά γενικότερα και ειδικότερα με τα μέσα των ημερών αυτών που ελήφθησαν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.newsbomb.gr.