Σε επιφυλακή η δύναμη «Δ» μετά την πρόκληση των Τούρκων στα Ιμια...

Σε επιφυλακή η δύναμη «Δ» μετά την πρόκληση των Τούρκων στα Ιμια...

Ελληνας αξιωματικός δηλώνει για το επεισόδιο με τη... βόλτα των Τούρκων στα Ιμια: «Αυτά είναι κινήσεις εντυπωσιασμού. Άλλα μας προβληματίζουν»

Σε αυξημένη επιφυλακή τέθηκε με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ε.Αποστολάκη η ελληνική Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης, η περίφημη Δύναμη "Δ" των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετά την τουρκική επιθετική κίνηση σήμερα στα Ιμια.

Ηδη εδώ και τρεις ημέρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους "8" Τούρκους αξιωματικούς φυγάδες για τους οποίου άναβε "κόκκινο" φως σε ότι αφορά την έκδοσή τους στην Τουρκία, οι πληροφορίες και οι αναλύσεις της Διακλαδικής Διεύθυνησης ΠΛηροφοριών του ΓΕΕΘΑ, κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα: Θα είχαμε κλιμάκωση των τουρκικών επιθετικών κινήσεων στο Αιγαίο.

Η Δύναμη "Δ" που αποτελείται από την Ζ'ΜΑΚ, το ΕΤΑ, την ΜΥΚ, την 31η ΔΕΕ και την ΜΥΑ/ΛΣ, συγκεκριμένες Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και πλοίων του Στόλου, με εφεδρικές δυνάμεις τις δύο Μοίρες αλεξιπτωτιστών σε Ασπρόπυργο και Κρήτη και τις λοιπές Μοίρες Καταδρομών, μπορεί να μην ξεπερνά τους 1000 άνδρες προσωπικό, αλλά είναι η "αφρόκρεμα" των ελληνικών ΕΔ και ότι πιο ετοιμοπόλεμο διαθέτει αυτή την στιγμή η χώρα.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Ολοι οι καιρόφιλοι της Ελλάδας έχουν πλέον τη δική τους σελίδα στο Facebook.