Κορονοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό στις 19:30 – Τι αναμένεται να πει

Κορονοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό στις 19:30 – Τι αναμένεται να πει

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις:  Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό αναμένεται να απευθύνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις 19:30.

Το μήνυμά του εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης που παρέχει προς τους πολίτες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει την μέχρι τώρα κατάσταση και το πώς έχει αντιμετωπίσει η Ελλάδα την πανδημία.

Παράλληλα αναμένεται να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα κάνοντας ειδική αναφορά σε όλους όσοι μέχρι στιγμής έχουν βοηθήσει με την στάση του να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο φονικός ιός στην χώρα.

Την ίδια ώρα, το μήνυμα του πρωθυπουργού αναμένεται να περιέχει και στοιχεία εμψύχωσης προς τους Έλληνες προκειμένου να συνεχιστεί με την ίδια θέρμη η τήρηση των μέτρων καθώς τώρα πλέον διανύουμε το πιο κρίσιμο στάδιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται να μιλήσει προς τους πολίτες, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου πως θα απαγορεύονται μετακινήσεις από και προς σπίτια συγγενών την Ανάσταση και το Πάσχα.

Πέτσας: Απαγορεύονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για Ανάσταση και Πάσχα

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση και την ημέρα του Πάσχα, τόνισε σήμερα, Μ.Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας για άλλη μια φορά ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως το Πάσχα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς και ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τους εορτασμούς. «Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση», είπε.

«Δεν θα πάμε στα χωριά μας, ενώ οι εκκλησίες θα είναι κλειστές. Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: «Κρατάμε την πίστη μέσα μας και αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό. Για να βγούμε από την υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. Για να μην γκρεμίσουμε τώρα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες».

Ζήτησε από όλους να μην παρασυρθούν από την άνοιξη και να μείνουν σπίτι. Επίσης διευκρίνισε πως δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τον εορτασμό της Ανάστασης. «Θα γιορτάσουμε λίγες εβδομάδες αργότερα την πρώτη νίκη κατά του νέου κορονοϊού» είπε.

Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας η κυβέρνηση εξετάζει την στρατηγική της εξόδου και της επιστροφής στην κανονικότητα. Δεν είμαστε όμως ακόμη εκεί, υπογράμμισε. «Τίποτα δεν θα γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη, τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί» εξήγησε.

Πηγή: Newsbomb.gr