Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν είναι πια το «μαύρο πρόβατο»! Οριστικά εκτός μνημονίων η χώρα μας

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν είναι πια το «μαύρο πρόβατο»! Οριστικά εκτός μνημονίων η χώρα μας

«Με τη σφραγίδα του Eurogroup, η οικονομία μας απελευθερώνεται, πλέον, από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας πως ανοίγει μια νέα εποχή αυτόνομων επιλογών για την ανάπτυξη της χώρας

Για μια σημαντική εθνική επιτυχία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από τα «μνημόνια», μετά και το «πράσινο φως» που έδωσε το σημερινό Eurogroup για λήξη της ενισχυμένης εποπτείας από το καλοκαίρι

«Με τη σφραγίδα του Eurogroup, η οικονομία μας απελευθερώνεται, πλέον, από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας. Κλείνει, έτσι, ένας επώδυνος κύκλος που άνοιξε πριν από 12 χρόνια», τονίζει στη δήλωσή του Κυριάκος Μητσοτάκης και τονίζοντας ότι πλέον ανοίγει μια νέα εποχή αυτόνομων επιλογών για την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία των πολιτών της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι με τη σημερινή απόφαση των Ευρωπαίων, για άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και την εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ επιτυγχάνεται και ο τρίτος στόχος που εξαρχής είχε θέσει η κυβέρνηση, δηλαδή: «Tην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας που ξεκλειδώνει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες ευημερίας για όλους. Και όλα αυτά ενώ, εδώ και τρία χρόνια, μένει σταθερό το τιμόνι του τόπου, παρά τις συνεχείς εξωγενείς κρίσεις και τις αλλεπάλληλες προκλήσεις.
Την εξέλιξη αυτή συνοδεύουν τα νεότερα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα τα οποία οι πολίτες εμπιστεύονται, τώρα, περισσότερο τους ευρωπαϊκούς, αλλά και τους εθνικούς θεσμούς. Μία απάντηση στον λαϊκισμό. Που αποδεικνύει ότι, μαζί με την οικονομική ευρωστία, η Πολιτεία ανακτά και τη λαϊκή αποδοχή, την οποία τόσο πολύ είχαν κλονίσει οι δοκιμασίες όλων των προηγούμενων ετών».

«Η Ελλάδα δεν είναι, πια, το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Αλλά ένας αξιόπιστος εταίρος. Ένα κράτος που δεν δέχεται υποδείξεις, αλλά συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις. Που δεν αδικείται, αλλά ηγείται. Με το βλέμμα στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη σκέψη στην ανακούφιση της κοινωνίας. Μετατρέποντας τα καθημερινά βήματα προς τα εμπρός, σε ένα μεγάλο άλμα προς το μέλλον. Για την Ελλάδα που αξίζουμε», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.