Αμεση παρέμβαση Μητσοτάκη: Διέγραψε τον Πάτση από την Κ.Ο. της ΝΔ για τα κόκκινα δάνεια...

Αμεση παρέμβαση Μητσοτάκη: Διέγραψε τον Πάτση από την Κ.Ο. της ΝΔ για τα κόκκινα δάνεια...

Ορθότατη απόφαση Μητσοτάκη και άμεση διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για την εξαγορά κόκκινων δανείων από εταιρεία συμφερόντων του.

Οι καταγγελίες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και την εξαγορά «κόκκινων δανείων» του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Πάτση, οδήγησαν στην... αστραπιαία διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Ο βουλευτής κλήθηκε για εξηγήσεις από τον γγ της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννη Μπουγά και αμέσως μετά την ακρόαση ανακοινώθηκε η διαγραφή του.

Η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται να έχει στην ιδιοκτησία του εταιρείες ειδικού σκοπού στο εξωτερικό που έχουν αγοράσει «κόκκινα δάνεια» αξίας 63 εκατομμυρίων ευρώ στην τιμή των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, με τον ίδιο να κερδοσκοπεί με αυτό τον τρόπο.

Η καταγγελία για «σκάνδαλο Πάτση»

Για μείζονος πολιτικής, ηθικής, αλλά και νομικής φύσεως θέματα εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, καθώς καταγγέλλουν την επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Πάτση., ζητώντας άμεσα την παραίτηση του, αλλά και του Κυριάκου Πιερρακάκη.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι ο «γαλάζιος» βουλευτής αγόρασε σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές δάνεια πολιτών, την ώρα που αδυνατεί να δικαιολογήσει μέσω του πόθεν έσχες του το ποσό που χρησιμοποίησε για τη συγκεκριμένη αγορά. Παράλληλα, καταγγέλλουν πως η ίδια εταιρία έχει πάρει απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω των ΕΛΤΑ και αυτός είναι ο λόγος που ζητούν την αποπομπή του αρμόδιου υπουργού.

«Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές», σημείωσε σε δήλωση του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «άνευ προηγουμένου πλιάτσικο στα δημόσια ταμείο», συμπληρώνοντας πως «η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του».

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης, είχε καταγγείλει πως ο Ανδρέας Πάτσης είναι ιδιοκτήτης τριών ξένων εταιριών, κάτι που είναι παντελώς παράνομο, καθώς είναι μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Επίσης, ο χανιώτης βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφάνισε τα έγγραφα για τις απευθείας αναθέσεις μέσω των ΕΛΤΑ, υποστηρίζοντας ότι το θέμα αποκάλυψε πρώτος αποκάλυψε πρώτος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, καταθέτοντας μάλιστα και σχετική ερώτηση στον Πιερρακάκη, η οποία όχι μόνο δεν πήρε απάντηση, αλλά μετά την ερώτηση τα ποσά διπλασιάστηκαν.

Πηγή: Newsbomb.gr