Οικονόμου προς Τσίπρα: «Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος»

Οικονόμου προς Τσίπρα: «Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος»

Ολομέτωπη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προς τον Αλέξη Τσίπρα για όσα ισχυρίστηκε ο τελευταίος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αλέξης Τσίπρας απαίτησε, ουσιαστικά, τη διάλυση της Βουλής και προανήγγειλε την αποχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έως την προκήρυξη εκλογών από κάθε νομοθετική διαδικασία, πλην αυτής που θα αφορά στην αντιμετώπιση του ναζισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση - απάντηση του κ. Οικονόμου προς τον Αλέξη Τσίπρα:

Η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου

Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά. Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης. Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος. Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει. Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας.

Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η Κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας.