Κατώτατος μισθός: Ανακοινώνεται την Παρασκευή η νέα αύξηση

Κατώτατος μισθός: Ανακοινώνεται την Παρασκευή η νέα αύξηση

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση με κάθε επισημότητα η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό... 

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι η ανακοίνωση της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα ισχύσει από 1η Απριλίου.

Το πρωί της Παρασκευής 17 Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 10:00 συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, για τη λήψη της τελικής απόφασης στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης θα παραχωρήσει στις 11:00 συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εργασίας, όπου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις για το ύψος της αύξησης.

Το ποσοστό της αύξησης που φέρεται να έχει «κλειδώσει», σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στο 7,75%, αντίστοιχο με την αύξηση που έλαβαν οι συνταξιούχοι. Στην περίπτωση αυτή ο νέος κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 768 ευρώ μεικτά (από 713 ευρώ σήμερα).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χατζηδάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 800 ευρώ και αν τελικά κάτι τέτοιο συμβεί θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη. Ο υπουργός Εργασίας έχει εισηγηθεί αύξηση κατά 7,75%, δηλαδή κατά 56 ευρώ, επομένως αυτό που απομένει είναι η τελική απόφαση του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, αναμένεται να αυξηθούν και τα ποσά διαφόρων επιδομάτων. Αυξημένο θα είναι και το επίδομα ανεργίας από τον Απρίλιο και από 438 ευρώ που είναι σήμερα, με μια αύξηση 7,75% από 1η Απριλίου 2023 το επίδομα ανεργίας θα φτάσει στα 475 ευρώ.