Ψήφος εμπιστοσύνης με βολές κατά ριπάς

Ψήφος εμπιστοσύνης με βολές κατά ριπάς

Mε 155 «ναι», 131 «όχι», δύο «παρών» και 12 απουσίες ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Τσίπρας: «Σε αμφισβητούν ακόμα και στο κόμμα σου» -Σαμαράς: «Αυτά είναι πολιτικές αθλιότητες. Εκτοξεύεις λάσπη στον ανεμιστήρα»- Άρχισε η μακρά προεκλογική περίοδος

«Παρών» ψήφισαν ο κ. Γρηγόρη Ψαριανός και η κα. Αικατερίνη Μάρκου.

Αν και οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος επιχείρησαν να αποσυνδέσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας από το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν φαίνεται να έπεισαν. Το πολιτικό θερμόμετρο και η πόλωση ανέβηκαν στα ύψη ενώ Σαμαράς και Βενιζέλος κατηγόρησαν τον κ. Τσίπρα ότι με τις κατηγορίες του εκθέτει την χώρα στο εξωτερικό και στους πιστωτές.

Από την άλλη μεριά ο κ. Τσίπρας είπε στον πρωθυπουργό ότι τον αμφισβητούν στο εσωτερικό του κόμματός του με αποτέλεσμα να έχει απολέσει το κύρος του στο εξωτερικό. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως ακόμη δεν κατάλαβε «γιατί η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης». Απαντώντας ο κ. Τσίπρας είπε: « Ο λόγος που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης είναι η απελπισία της μπροστά στα τεράστια συσσωρευμένα αδιέξοδα και στην λαϊκή δυσαρέσκεια».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr