Πόσο «βάρυνε» η φανέλα της Μαν. Σίτι απο τον πρώτο της αγώνα με τη Ρεάλ το 2012;

O ποδοσφαιρικός κόσμος του 2012 ήταν εντελώς διαφορετικός από τον σημερινό.  Η Ρεαλ Μαδρίτης δεν είχε κατακτήσει το «Decima». 

Η Μάντσεστερ Σίτι συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας νωπές τις μνήμες από το περιβόητο «Αγουέεεερο» που όρισε μια ολόκληρη ποδοσφαιρική γενιά υπογράφοντας το πιο συναρπαστικό φινάλε στην ιστορία της Premier League.

Το να θεωρείται φαβορί η Σίτι για έναν τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελούσε ακόμα μακρινό όνειρο, παρά τα χρήματα που άρχισαν να ξοδεύονται στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ ήταν ακόμα η απόλυτη και αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος της πόλης χωρίς να ξέρει πως έρχονται συνεχόμενα χρόνια πρωταθληματικής ξηρασίας

Όλα γίνονται σχετικά, αλλά πόσο άλλαξε η Ρέαλ Μαδρίτης και πόσο η Μάντσεστερ Σίτι από την πρώτη μεταξύ τους συνάντηση το Φθινόπωρο του 2012;

Μπενζεμά παρόντος! 

Τον Σεπτέμβρη του 2012, η Μάντσεστερ Σίτι πάει στο «Μπεραμπέου» για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον πάγκο της έχει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι και από την τότε βασική της ενδεκάδα, οι μόνοι που αγωνίζονται επαγγελματικά μέχρι σήμερα είναι οι Τζο Χαρτ και Νταβίντ Σίλβα. Παίκτες όπως ο Μαϊκόν, ο Γκάρεθ Μπάρι, ο Σαμίρ Νασρί αρχίζουν να χτίζουν σιγά σιγά τη νέα πραγματικότητα της Σίτι που μεταλλάσσεται από έναν δεύτερο και τρίτο ρόλο στον πρωταγωνιστικό της.

Το τελικό 3-2 υπέρ της Ρεάλ δεν μπορεί να θεωρείται επιτυχία, ωστόσο τηρουμένων των αναλογιών και του ονόματος του αντιπάλου είναι μια θετική αρχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον τότε όμιλο, η Μάντσεστερ Σίτι τελείωσε χωρίς νίκη, με 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, πίσω από Ντόρτμουντ, Ρεάλ και Άγιαξ.

Η Ρέαλ Μαδρίτης, με προπονητή τον Ζοσέ Μουρίνιο κερδίζει στο τέλος τη Σίτι με τρία γκολ από το 75’ και μετά, από Μαρσέλο, Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο. Η νίκη πανηγυρίζεται έξαλλα και τα επόμενα χρόνια της Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι ιστορικά θυμίζοντας ένδοξες στιγμές από τα «ασπρόμαυρα» χρόνια του ποδοσφαίρου.

5 Champions League και 5 Premier League μετά

Στον ποδοσφαιρικό κόσμο του 2023, η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει την Τρίτη στις 22:00 τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ως ισότιμος αντίπαλος, ασχέτως αν η Ρεάλ είναι η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας πανηγυρίσει τον τίτλο 5 φορές τα τελευταία 10 χρόνια.

Η ποιότητα παιχνιδιού των «πολιτών» και το γεγονός πως ακόμα και κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, η κυριαρχία της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν εμφανής, μαρτυρά του λόγου το αληθές, όπως και το γεγονός ότι οι «πολίτες» αποτελούν την κορυφαία ομάδα στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια.

Στο Πάμε Στοίχημα, υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές για τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ μεταξύ άλλων προσφέρονται επιλογές για τους σκόρερ, τα γκολ, συνδυαστικές επιλογές αλλά και επιλογές χάντικαπ. 

Exit mobile version