Πρέπει να λούζεστε δύο φορές την ημέρα; Τι λένε οι ειδικοί;

Αν λούζεστε όχι μία, αλλά δύο φορές την ημέρα, ή και περισσότερες, τότε σίγουρα πρέπει να διαβάσετε τις απαντήσεις των ειδικών, για το αν είναι σωστό ή λάθος.

Λούζετε καθημερινά τα μαλλιά σας πάνω από μια φορά;

Πολλοί άνθρωποι για να διατηρούν τα μαλλιά τους καθαρά, απλώς τα πλένουν μία φορά με σαμπουάν και conditioner. Μπορεί όμως το «διπλό λούσιμο» να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα και πιο υγιή μαλλιά;

Αυτή η μέθοδος πλυσίματος μαλλιών είναι ακριβώς όπως ακούγεται – αν κάποιος κάνει διπλό σαμπουάν, θα λούσει τα μαλλιά του με σαμπουάν δύο φορές κατά τη διάρκεια μιας μόνο συνεδρίας ντους, είπε ο Brendan Camp, MD , πιστοποιημένος δερματολόγος στο MDCS Dermatology, στο Health .

Και στο διαδίκτυο, οι TikTokers υμνούν το διπλό λούσιμο.

«Αυτό ουσιαστικά αφαιρεί τη συσσώρευση και τα υπολείμματα από τα μαλλιά σας στο πρώτο λούσιμο, ενώ το δεύτερο πλύσιμο κάνει βαθύτερο καθαρισμό στο τριχωτό της κεφαλής σας, τώρα που μπορεί να φτάσει σε αυτό αφού αφαιρέθηκε η συσσώρευση», δήλωσε ο δημιουργός Mo Styles σε ένα βίντεο που προβλήθηκε. πάνω από 280.000 φορές.

Μπορεί όμως η εφαρμογή του σαμπουάν δύο φορές στο ντους να κάνει πραγματικά τη διαφορά στην καθαριότητα και την υγεία των μαλλιών σας; Οι ειδικοί λένε ότι είναι δυνατό, αλλά το διπλό λούσιμο δεν είναι για όλους.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για το διπλό λούσιμο, ποιος πρέπει να δοκιμάσει τη μέθοδο και τις συμβουλές των δερματολόγων για να διατηρήσετε τα μαλλιά καθαρά και υγιή.

Πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας δύο φορές;

Το να αποφασίσετε εάν θα διπλασιάζετε το σαμπουάν των μαλλιών σας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος μαλλιών, το επίπεδο δραστηριότητας και οι προσωπικές ανάγκες περιποίησης μαλλιών, δήλωσε η Melanie Palm, MD , πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος και κοσμητικός χειρουργός στο Art of Skin MD.

Όπως θα περίμενε κανείς, το διπλό λούσιμο είναι εξαιρετικό για την αφαίρεση οποιασδήποτε συσσώρευσης λιπαρότητας, βρωμιάς, ιδρώτα και υπολειμμάτων προϊόντος στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά, είπε ο Camp. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τους μικροοργανισμούς και την οσμή.

Έτσι, αυτός ο βαθύτερος καθαρισμός μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για άτομα με σγουρά ή χοντρά μαλλιά ή για όσους μένουν συχνά χωρίς να λούζουν τα μαλλιά τους για αρκετές ημέρες, είπε η Palm στο Health.

«Οι άνθρωποι που δεν λούζουν συχνά το λούσιμο θα παρατηρήσουν ότι το λούσιμο δύο φορές κάνει τα μαλλιά τους να νιώθουν πιο καθαρά, επειδή είναι πιο αποτελεσματικό στην αφαίρεση των ελαίων και των υπολειμμάτων από το λούσιμο μία φορά», πρόσθεσε ο Camp.

Το διπλό λούσιμο μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για άτομα με πιο λιπαρό τριχωτό της κεφαλής – και πάλι, μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της περίσσειας σμήγματος , λιπαρότητας και άλλων υπολειμμάτων, τα οποία είναι «κρίσιμα για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών», είπε ο Palm. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που μπορεί να έχουν πιο ιδρωμένο τριχωτό της κεφαλής από τη συχνή γυμναστική, είπε.

Το λούσιμο δύο φορές σάς επιτρέπει επίσης να ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας ειδικά σχεδιασμένα σαμπουάν, αν χρειαστεί, εξήγησε ο Camp. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να λούσουν τα μαλλιά τους δύο φορές εάν χρησιμοποιούν φαρμακευτικά σαμπουάν για τη θεραπεία παθήσεων όπως η ψωρίαση ή εάν κολυμπούν συχνά και χρησιμοποιούν ένα ειδικό σαμπουάν για να διαλύσουν τα χημικά της πισίνας, είπε.

Ωστόσο, το διπλό λούσιμο μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό σε μερικούς ανθρώπους.
«Αυτή η μέθοδος είναι η καλύτερη για όσους δεν λούζουν τα μαλλιά τους καθημερινά ή κάθε δεύτερη μέρα, καθώς διατρέχετε τον κίνδυνο να απογυμνώσετε ή να στεγνώσετε το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας», είπε ο Palm.

Η χρήση αυτής της τεχνικής πλυσίματος μαλλιών κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα μπορεί να αφαιρέσει υπερβολική λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά, γεγονός που μπορεί να κάνει τα μαλλιά πιο ευαίσθητα σε σπάσιμο ή τραυματισμό λόγω θερμότητας, είπε ο Camp.

Για άτομα με ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής, το διπλό λούσιμο θα μπορούσε ακόμη και να προκαλέσει ξηρότητα, πιτυρίδα ή απολέπιση, πρόσθεσε.

Τα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας μπορεί να βοηθήσουν στην αργή τριχόπτωση σε ανδρικό ή γυναικείο σχέδιο, λένε οι ειδικοί
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διπλασιάσεις και τα μαλλιά σου;
Ενώ το διπλό λούσιμο έχει σκοπό να καθαρίσει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής από συσσώρευση και λιπαρότητα, η χρήση κοντίσιονερ δύο φορές πιθανότατα δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα, είπε ο Camp. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να «μετριάσει τα αποτελέσματα του διπλού λούσιμου», εξήγησε.

«Συνήθως δεν συνιστώ να κάνετε κοντίσιονερ δύο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας του πλυσίματος των μαλλιών σας», είπε ο Palm. “Είναι πιο οικονομικό να αφήνετε το conditioner μέσα για τον προτεινόμενο χρόνο – συνήθως μεταξύ 3 και 5 λεπτών – έναντι της χρήσης του δύο φορές.”

Εάν οι άνθρωποι δεν βλέπουν τα αποτελέσματα που θέλουν από ένα κοντίσιονερ, μπορούν να δοκιμάσουν να στραφούν σε μια πιο ενυδατική φόρμουλα, συνέστησε η Palm.
Ρωτήσατε, Απάντησε η Υγεία: Πόση είναι φυσιολογική η τριχόπτωση στο ντους;
Βέλτιστες πρακτικές για το λούσιμο των μαλλιών και για τη βέλτιστη υγεία των μαλλιών
Όταν πρόκειται για το λούσιμο των μαλλιών σας, δεν υπάρχει μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους – η καλύτερη μέθοδος εξαρτάται από το επίπεδο λιπαρότητας του τριχωτού της κεφαλής του κάθε ατόμου, την ξηρότητα, τον τύπο μαλλιών, το χτένισμα και άλλους παράγοντες, είπε ο Camp.

«Η συχνότητα του πλυσίματος των μαλλιών σας θα πρέπει επίσης να προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής και τα επίπεδα δραστηριότητάς σας», είπε ο Palm. «Μερικοί άνθρωποι θα χρειαστεί να λούζονται πιο συχνά από άλλους».

Αλλά ως γενικός κανόνας, τα άτομα με ίσιο τύπο μαλλιών πρέπει γενικά να πλένουν τα μαλλιά τους κάθε δύο έως τρεις ημέρες, είπε ο Palm. Όσοι έχουν σγουρά, χοντρά ή κουλουριασμένα μαλλιά -που τείνουν να είναι πιο ξηρά και πιο πορώδη- μπορούν να κάνουν σαμπουάν κάθε τέσσερις έως επτά ημέρες, πρόσθεσε.

Πέρα από το τακτικό λούσιμο των μαλλιών σας, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη υγιών μαλλιών:

ΠΗΓΗ: Health.com

Exit mobile version